Luka Sučić

 RONALD GORSIC Cropix
DALIĆEV ADUT

Sučić progovorio o kiksu protiv Škotske i izjavi o Dinamu koja je odjeknula: ‘Rekao sam to što mislim‘

"Ne znam kako mi je lopta preletjela preko noge", osvrnuo se na situaciju prije gola Škotske
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. listopad 2024. 18:49

Luka Sučić dobio je niže ocjene i novinara i aplikacija poput SofaScorea uvelike zbog pogreške kod gola Škota, ali radi se o igraču koji je i u utakmici subotnjoj utakmici ponudio nekoliko odličnih poteza.

- Škotska je nezgodna momčad, to smo znali, na kraju je bilo dramatično, ali hvala Bogu, gol koji su postigli bio je nakon zaleđa i završilo je našom pobjedom - kazao nam je Sučić nakon susreta.

Pitali smo ga je li očekivao lakšu utakmicu i bolju igru Hrvatske.

- Nismo očekivali da će biti lakše, ali točno je da nismo bili pravi kakvi trebamo biti. Analizirat ćemo i popraviti stvari već u Poljskoj - optimistično je konstatirao.

Što se dogodilo kod gola Škota za 1:0. Htio je raščistiti, ali nespretno je to učinio i zakuhao do kraja.

- Da, nespretno. Ne znam kako mi je preletjela preko noge. Ali što je tu je, bitno je da smo uzeli tri boda i moramo gledati prema naprijed.

Uspjehom Portugala u igri s Poljskom sve je jasno, nama treba ta još jedna pobjeda u utorak

Nakon što je u rujnu ulazio s klupe, dobio je povjerenje izbornika od prve minute, a zamijenjen je u 62. minuti.

- Uvijek mi je lijepo startati za reprezentaciju, hvala izborniku na povjerenju, ali mogu igrati puno bolje. To znamo svi, i izbornik to zna, a hvala mu što mi vjeruje.

U drugom poluvremenu je ušao i Petar Sučić, drugi put su bratići kratko igrali zajedno. Na terenu su skupa bili 16 minuta.

- Igrali smo prvi put u Lisabonu, sada drugi put. Drago mi je za njega, bitno je da i on dobiva prilike. Neka se trudi i maksimalno je iskoristi, na njemu je to. Ima šansu kao što je imaju svi ostali.

image
RANKO SUVAR Cropix

Malo ste stariji, dajete li potporu jedan drugome.

- Dajemo, kako ne. U kontaktu smo, ali u reprezentaciji ionako svatko svakoga bodri, a ja posebno svojeg bratića. Drago mi je zbog njega.

Nakon tri kola Hrvatska ima šest bodova, druga je na tablici i ako bi dobila Poljsku izborila bi četvrtfinale Lige nacija. Riješila je doma utakmice za koje bi se kazalo da je morala, protiv Poljaka i Škota. Minimalno s 1:0 i 2:1, ali i to je ovog časa dovoljno.

- Uspjehom Portugala u igri s Poljskom sve je jasno, nama treba ta još jedna pobjeda u utorak, u Varšavi idemo po pobjedu.

Daleko je kraj sezone, ali meni taj gol protiv Atlética jako puno znači. Lijep je bio

Nije mu pokolebano samopouzdanje zbog slabijeg nastupa, a pogotovo završnice budući da je VAR spasio Kristijana Jakića od autogola, a reprezentaciju od gubitka dva boda.

- Nije, nismo pokolebani. Takav je nogomet, što je tu je, bitna je pobjeda, nekad ne ide sve po planu. Idemo dalje.

Njegova uloga u reprezentaciji bila je nešto drugačija nego što igra u Real Sociedadu, dobio je mogućnost ofenzivnijeg djelovanja, kao polušpica, dok je u klubu klasični veznjak.

- U klubu igramo u formaciji 4-3-3, igrali smo u tom sustavu i u reprezentaciji, ali sada je drugačije. Sretan sam što imam priliku, kao i svi ostali, a treba je iskoristiti. Ovaj sustav je dosta dobro izgledao, ali naravno da ima prostora za napredak.

image
RONALD GORSIC Cropix

Njegova izjava da će u utakmici RB Salzburga, što mu je bivši klub iz kojeg je ovog ljeta prešao u Real Sociedad i Dinama u Ligi prvaka navijati za Dinamo pozitivno je odjeknula među navijačima, i to ne samo Dinamovima.

- Da, tako sam izjavio, tako i mislim. Gledat ću utakmicu, naravno, i nadam se pobjedi Dinama.

I golu Petra Sučića.

- Ako Bog da...

Još jednom je primio čestitke za pogodak protiv Atlética koji će sigurno kandidati za gol sezona u La Ligi.

- Daleko je kraj sezone, ali meni taj gol jako puno znači. Lijep je bio - sa smiješkom je završio Luka Sučić.

Kakav šut ima ljevicom - bit će ih još.

Linker
13. listopad 2024 18:52