ANTE ČIZMIĆ/CROPIX
REAKCIJE MEDIJA

Svijet se naklonio Vatrenima: ‘Uživali smo kao u rujanskom sladoledu. Njega molite da ne ode!‘

"Slavio je kao mali dječak. Zatvorio je polufinale, ali ne i svoju nogometnu knjigu"
Piše: SNObjavljeno: 15. lipanj 2023. 00:32

Hrvatska je s 4:2 pobijedila Nizozemsku i plasirala se u finale Lige nacija. Novi podvig Hrvatske snažno je odjeknuo u medijima diljem svijeta, a svi hvale veličanstvenog Luku Modrića i njegove suigrače.

‘Modrić nikada ne prestaje‘, stoji u naslovu Marcinog teksta u kojem Španjolci još jednom sipaju pohvale na račun motora Real Madrida.

‘Hrvatska je pobijedila Nizozemsku doma i otišla u finale Lige nacija s Modrićem koji je odigrao svoju 65. utakmicu ove sezone i još jednom bio duhovni vođa svoje ekipe. Ako vam Luka kaže da se dignete kad gubite, vi krećete. Ako u 93. minuti on radi pritisak na De Jongu, i vi radite pritisak, a ako u 116. minuti zabije iz penala, molite ga da nikada ne ode. Da ne ode s terena, iz Real Madrida, iz reprezentacije‘, piše Marca pa u nastavku dodaje:

"Luka, Luka, Luka", grmio je De Kuip

‘Modrićeva simfonija je pojačana u produžecima gdje je forsirao greške protivnika i gdje je prevladao karakter. Iz penala u 116. minuti je potvrdio prolaz u finale prije odlaska na klupu i ovacija navijača Hrvatske i Nizozemske i iscrpljenih gledatelja u polovici svijeta koji su još jednom ustali, skupili snage i aplaudirali Luki u kojem smo uživali kao u rujanskom sladoledu za koji znate da će možda biti posljednji, ali uvijek ima još. U nedjelju će Luka Modrić još jednom igrati‘, zaključuje Marca.

image
KENZO TRIBOUILLARD Afp

As donosi tekst pod naslovom: ‘Tisuću života Luke Modrića i Hrvatske‘.

‘Luka, Luka, Luka, grmio je De Kuip obavijen hrvatskom euforijom, predajući se ovom igraču koji diže nogomet na višu razinu i pokazuje da nema ničeg boljeg od ljubavi prema onome što radiš. Nogometaš koji je daleko od šou biznisa i samo ga zanima teren. Vjerojatno zato igrate tako dobro i uzbudljivo. Ove nedjelje, 17 godina nakon debija i 165 utakmica kasnije, može svojoj zemlji donijeti prvi naslov prvaka u povijesti‘, piše AS koji nije zaboravio ni Brunu Petkovića:

Diskretan ulazak između linija

Dalić je imao ideju. Zašto ne Petković, napadač Dinama iz Zagreba koji je daleko od očiju šire javnosti nakon skromnog učinka u Italiji. Mogao bi to biti dobar plan. Rečeno i učinjeno. Diskretno je ušao između linija i pogodio. Hrvatska nije dala da joj finale pobjegne ovoga puta. Modrić je stavio točku na i s penalom. Slavio je kao mali dječak. Zatvorio je polufinale, ali ne i svoju nogometnu knjigu. Ima još poglavlja.‘

‘Čarobni Modrić‘, piše BBC napominjući kako je kapetan Vatrenih došao na korak do slave i s reprezentacijom.

‘Ova hrvatska reprezentacija izgradila je svoju reputaciju na tome da nikad ne zna odustati. Njihov pristup prezentirao je i Modrić koji je postigao četvrti pogodak svoje reprezentacije na ovoj utakmici i sada je nadomak povijesnog međunarodnog trofeja koji bi sjeo uz njegovu trofejnu klupsku karijeru u Real Madridu‘ - dodaje BBC u svom izvještaju.

U sličnom tonu nastavljaju i drugi mediji koji su se još jednom naklonili Luki i sjajnim Dalićevim Vatrenima.

Linker
02. svibanj 2024 21:34