DAMIR SENCAR Afp
NEKI NOVI VATRENI

‘Tvrdnja da Hrvatska ima samo dva top igrača očito je bila kriva. Vidjet ćemo što će napraviti Real‘

U novom izdanju emisije ‘Sportsko jutro‘ analizirali smo igru Vatrenih protiv Poljske
Piše: SNObjavljeno: 09. rujan 2024. 12:00

Sportska televizija (SPTV) i Sportske novosti zajedno rade emisiju "Sportsko jutro" koja se na SPTV uživo emitira od 10 sati, dok reprizu emisije možete pogledati na istom programu od 17 sati. "Sportsko jutro" emitira se svakim radnim danom u dva navedena termina.

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je važnu pobjedu u drugoj utakmici Lige nacija. U Osijeku su Vatreni pobijedili Poljsku s 1:0, a važniji od tri boda je dojam jer je Dalićeva momčad u ovih 90 minuta izgledala jako dobro. O izvedbi hrvatskih nogometaša na ovoj utakmici pričali smo u novom izdanju emisije ‘Sportsko jutro‘.

- Nakon korektnih 1:2 iz Portugala jučer smo odigrali utakmicu s kojom smo svi bili iznenađeni pa rekao bih i Zlatko Dalić. On vjerojatno ni sam nije očekivao da bi te promjene koje je napravio u sustavu igre bile toliko dobre već u drugoj utakmici od kada se igra s tri braniča u zadnjoj liniji - rekao je novinar Sportskih novosti Tvrtko Puljić, a s njim se složio i kolega mu Damir Dobrinić.

- Ako se uzmu obje utakmice u Ligi nacija, ovo je veliki pomak u odnosu na Europsko prvenstvo. Gledali smo novu Hrvatsku, rastrčanu, s idejom i pomacima iz utakmice u utakmicu. Isprobani su neki igrači, a Dalić je napravio ono što uvijek radi - opipava bilo javnosti, a ono što je on napravio bi napravilo 90% ljudi. Pongračić je bio slabiji u Portugalu - ‘ajmo vidjeti Ćaletu-Cara, ljudi su se pitali zašto Pjace nema protiv Portugala, evo Pjace protiv Poljske, vidjeli smo kako izgleda Baturina, ‘ajmo vidjeti kako izgledaju dva Sučića. Matanović je zabljesnuo u Lisabonu, idemo vidjeti kako izgleda od početka utakmice. Testirao je sve što je trebao testirati i dojam je jako dobar. Pobijedili smo Poljsku koja nije neka velika reprezentacija, ali nije bezazlena, to je dobra momčad.

Junak utakmice je još jednom bio kapetan Luka Modrić koji je postigao sjajan gol, a i osim toga je dominirao terenom.

- Privilegija je gledati Luku Modrića u ovakvoj utakmici. Ne znam koliko će biti još ovakvih utakmica do kraja karijere u kojima će pokazati svu svoju raskoš, svu svoju nogometnu inteligenciju, svu svoju moć, kao što je to pokazao jučer - istaknuo je Puljić.

image

Luka Modrić

VLADO KOS Cropix

Dobrinić se ‘posuo pepelom‘ za svoju tvrdnju iz petka.

- Malo sam se zaletio u petak kada sam u ovoj emisiji rekao da imamo samo dvije svjetske top klase u ovom trenutku - Gvardiola i Kovačića. Kako je Luka odigrao protiv Poljske to je - to. Top klasa.

Modrić igra tako da na ovaj način, ističe Puljić, može igrati još dugo.

- Posebno je to tako jer je u ove dvije utakmice konce igre selektirao prema Kovačiću, a on je tu da pomogne Kovačiću - dodao je dok se Dobrinić okrenuo Lukinoj ulozi u Realu.

- On je u dvije utakmice za Hrvatsku je odigrao više nego u pet utakmica za Real. Realu ne ide, Real gradi novu priču, a vidjet ćemo hoće li je moći izgraditi bez Luke Modrića, odnosno s njim u manjoj ulozi.

Ispričala je Hrvatska protiv Poljske još nekoliko priča, a jednu od svakako ljepših je potpisao Igor Matanović.

- U dvije utakmice je Matanović imao 12 udaraca, direktan je, ne boji se ničeg, ne komplicira. Centarfor. Točka. Ovo što smo vidjeli u ove utakmice je činjenica da nemamo brinuti oko napadača za reprezentaciju - rekao je Dobrinić dok je Puljić zaključio:

- Od Mandžukića nismo imali napadača koji tako napada prostor. Još je daleko od realizacije, ali kada se cijelo vrijeme nalazi u prilikama doći će i golovi.

Linker
09. rujan 2024 12:00