Nacho Fernandez i Luka Modrić

 THOMAS COEX Afp
‘KLUB MOG ŽIVOTA‘

U Madridu konačno riješeno veliko pitanje: Real dobio novog prvog kapetana momčadi

‘Nadam se utakmici s Modrićem u finalu Lige nacija‘, poručio je španjolski reprezentativac
Piše: HinaObjavljeno: 12. lipanj 2023. 13:57

Španjolski reprezentativac Nacho Fernandez (33), koji će iduće sezone biti kapetan Real Madrida, rekao je u intervjuu za španjolsku televiziju TVE da je produžio ugovor s klubom za dodatnu sezonu te se nada da će ovaj tjedan u finalu Lige nacija zaigrati Španjolska i Hrvatska.

- Veselim se što ću još jednu sezonu igrati u Real Madridu i biti prvi kapetan. I dosad sam često znao biti kapetan, ali sada sam sretan kao kada sam prvi put ušao u prvu momčad. Real Madrid je klub mog života - izjavio je Fernandez, koji je čitavu karijeru proveo na Santiago Bernabeu.

Stoper je protekle sezone skupio 44 nastupa na raznim pozicijama te se veseli nastavku igranja u bijelom dresu "kraljevskog kluba".

- Istjecao mi je ugovor no odlučio sam nastaviti ići ruku pod ruku s klubom. Uvijek, dakako, postoje ponude izvana, ali ostajem još jednu godinu pa sam zadovoljan - rekao je.

Fernandez od ljeta 2012. godine igra u Real Madridu s kapetanom hrvatske reprezentacije Lukom Modrićem (37). Modrić, koji je također produžio ugovor do ljeta 2024., iduće će sezone biti drugi kapetan, odnosno Fernandezov zamjenik.

- Svi znamo kakav je Luka, on je rođeni pobjednik - rekao je upitan o Modriću protiv kojeg bi mogao zaigrati 18.lipnja u Rotterdamu u finalu Lige nacija.

- Otežat će nam stvari. No dobro, tek trebamo napraviti prvi korak i pobijediti Italiju. Nadam se da ćemo nakon toga igrati s Lukom - izjavio je Fernandez.

U polufinalu završnog turnira Lige nacije susreću se Hrvatska i Nizozemska te Španjolska i Italija.

- Ova Italija je mlada i vjerujem da će istrčati puna želje za pobjedom, baš kao i mi. Bit će to lijepa utakmica, dvaju različitih stilova - rekao je Fernandez.

- Imamo nevjerojatnu želju jer bi mnogima od nas to bila prva titula osvojena s reprezentacijom Španjolske pa bi to doista bilo nešto posebno. Posebna bi bila i zato što Španjolska nikada nije osvojila ovo natjecanje - dodao je.

Ligu nacija je u njenom prvom izdanju osvojio Portugal godine 2019., pa Francuska 2021.

Linker
17. svibanj 2024 07:56