Kylian Mbappe

 FRANCK FIFE Afp
DRAME U FRANCUSKOJ

Ušao u svlačionicu pa Mbappéu sve istresao u lice: Najveće zvijezde nakon ‘žute minute‘ nisu smjele pisnuti

Mike Maignan bio je ljutit kao bjesni pas, smatra da igrači daju više za klub nego reprezentaciju
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 08. rujan 2024. 07:20

Nije neka drama svjetskih razmjera, ali vrijedi kazati da je francuska reprezentacija, gledamo li službene utakmice, dva poraza u nizu posljednji put doživjela 2012. godine. Dogodilo im se to i sada, prvo na Euru protiv Španjolaca, onda i u petak nasuprot Italije na otvaranju Lige nacija. Dovoljno za kritike i incidente u svlačionici.

Zidovi imaju uši, prate interne sukobe Tricolora, a onda sve "drukaju" L‘Equipeu. Vodeći sportski list Francuske piše da je vratar Mike Maignan nakon 1:3 poraza na Parku prinčeva bio ljutit k‘o bijesni pas. Stav glavnih zvijezdi među suigračima, kojeg smatra nazadnim u odnosu na bilo što prihvatljivo, izbacio je vratara Milana iz takta. Maignan je, pišu, oštro kritizirao suigrače, govoreći im da više daju za klub nego reprezentaciju. Bio je toliko glasan da nitko nije mogao ni pisnuti, a navodno je najviše "oprao" kapetana Mbappéa i njegovog zamjenika Griezmanna. Kažu, nakon Maignanove "žute minute", ostatak prisutnih ušutio je poput bubica. Odgovornost je, ipak, preuzeo izbornik Didier Deschamps.

- Poraz je moja krivnja, kao i sve što nam se trenutno događa. Dali smo protivniku da nas dovede pred streljanju, bilo nam je komplicirano kontrolirati ih 90 minuta. Znao sam i prije utakmice da nismo na maksimumu - kazao je Deschamps.

Kritičari drže da su Deschampsova opravdanja suviše "istrošena", pohvalili su jedino strijelca Barcolu i djelomično Olisea. Najviše su, jasno, očekivali od Mbappéa, koji još uvijek nije odagnao sumnje o kaotičnoj formi na startu sezone.

Linker
08. rujan 2024 07:21