MARKO TODOROV Cropix
PET KLJUČNIH PITANJA

Vatreni kakve još nismo vidjeli: Dalić je najavio promjene, a sudar s Portugalom će otkriti neke stvari

SN su izdvojile pet stvari koje bi navijače trebale najviše zanimati uoči utakmice
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. rujan 2024. 15:36

Mnogo je upitnika u momčadi zbog brojnih ozljeda, ali pokušat ćemo dati svoj maksimum, naglasio je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, prije gostovanja kod Portugala u Ligi nacija. Hrvatska upravo protiv Cristiana Ronalda i društva započinje novi ciklus u elitnoj Ligi A.

Susret u Lisabonu na rasporedu je večeras u 20.45 sati, a SN su izdvojile pet stvari koje bi navijače trebale najviše zanimati.

1. KAKO ĆE HRVATSKA TAKTIČKI FUNKCIONIRATI?

Zlatko Dalić najavio je taktičke promjene, želju da pokuša nešto novo, rekao je da želi Vatrene vidjeti u formaciji s trojicom stopera te će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će Hrvatska taktički djelovati i koliko će to biti učinkovito. Jasno da se ne očekuje savršenstvo, no svaka ideja mora imati čvrstu podlogu da bi na kraju dala pravi rezultat.

2. KOLIKO ZAPRAVO VRIJEDI OVA HRVATSKA MOMČAD?

Nakon Eura oprostio se Marcelo Brozović, zna se da Ivan Perišić duže ne igra, izbornik je pozvao nove igrače Petra Sučića i Matanovića, bilo je promjena, ali prije svega činjenica je da Hrvatska ima deficit na nekim pozicijama te je intrigantno koliko danas Vatreni vrijede. Jedna utakmica to neće definitivno pokazati, no dat će neke smjernice.

3. MOŽE LI OVAJ CIKLUS LIGE NACIJA BITI REZULTATSKI USPJEŠAN?

Koliko ovaj ciklus Lige nacija može biti rezultatski uspješan? Uspjeh bi bio plasman u četvrtfinale, dakle da naša reprezentacija bude među dvije najbolje ekipe u skupini, a jasno je da ne bi bio neuspjeh niti da kao treća ostane u A kategoriji, iako bi za to kasnije morala igrati play-off. Ogled s Portugalom neće dati konačan odgovor, nikako, ali pokazat će neke stvari.

4. HOĆE LI LUKA MODRIĆ VUČI I OVAJ CIKLUS?

Luka Modrić ostao je u reprezentaciji, njegova liderska uloga bitna je na terenu i izvan njega. No, Modrić treba dobiti pomoć, mlađe igrače koji će povući te zajedno s njim činiti Hrvatsku boljom. Bilo bi dobro da se profiliraju asovi budućnost, a ne da Modrić mora vući ekipu kao dosad, da se od njega očekuje više nego što se očekuje u Realu. On će sigurno dati svoje.

5. IMA LI DALIĆ VIZIJU I ENERGIJU ZA NOVI PRIČU?

Jasno je da treba graditi novu priču Hrvatske reprezentacije i da to počinje s ovom utakmicom. Izbornik je zvao neke igrače koji dosad nisu igrali, a sigurno će takvih s vremenom biti još. No, osim što je bitan igrački kadar, značajno je i koliko Dalić ima energije i kakvu ima viziju o stvaranju nove reprezentacije koja će ponovno biti uspješna kao što je bila Hrvatska o zadnjeg Eura.

Linker
05. rujan 2024 15:36