Zlatko Dalić

 RANKO SUVAR Cropix
Dražen Antolić
NAJVEĆA VIJEST LIGE NACIJA

Vatreni u mističnoj situaciji: Dalić zbog njega trpio žestoke kritike, a dobio priču s okusom senzacije

Niti danas nismo sigurni je li njegova desna noga oporavljena do kraja
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. listopad 2024. 11:37

Ivan Perišić je uz Luku Modrića i Andreja Kramarića bio najbolji, "mladići" do 33 do 39 godina još jednom su iznijeli Hrvatsku na svojim leđima, što nije kritika mladima jer i oni su pokazali potencijal, premda je Luka Sučić ozbiljno pogriješio kod gola Škota. No niti jedna priča nije mistična kao Ivana Perišića.

Niti danas nismo sigurni je li njegova desna noga oporavljena do kraja jer očito je da igra bitno drugačije nego prije ozljede, da je koristi za centaršut, ali vrlo rijetko za udarac po golu koji je bio njegov zaštitni znak, međutim Perišić je iznenadio i oduševio.

Nemalo je bilo skeptika koji su se pitali koliko može kao desni bočni, što nikad nije igrao i nikad nije ni pomislio da će igrati, a odradio je na toj poziciji jako dobru utakmicu, bio asistent za prvi gol i ubacio za drugi. Brži, rastrčaniji, moćniji nego na Euru. Potvrdio je bitan uzlet forme i opravdao povjerenje Zlatka Dalića.

image

Ivan Perišić

DAMIR SENCAR Afp

Prije mjesec dana izbornik se našao na meti žestokih kritika zašto ga je pozvao u reprezentaciju, ekspresno mu se odužio. Perišić je klasa koja se vidi "iz aviona", no što njegovo igranje na toj poziciji znači? Hoće li to postati učestalija praksa, pogotovo kad će Vatreni imati ofenzivniji gard, golema je enigma. Kako Dalić voli ponavljati stvari koje su se pokazale dobrima, velika je šansa da hoće. Najveća vijest ove Lige nacija je što smo desnog bočnog dobili u - Perišiću!

image

Statistika: Sofascore

Imao je čak 85 dodira s loptom za 89 minuta, od toga 81 posto točnih dodavanja, šest centaršuteva, dva točna, četiri dodavanja kolegama za šut, dva driblinga od četiri, tri otklonjene opasnosti, tri osvojene lopte. U neka ranije vremena imao bi više dobivenih duela, i pokoji udarac no to ovaj put nije bilo presudno. Jasno da defenzivno nije sve bilo bajno, ali pošteno se borio, da će u budućnosti konkurirati i za lijevu stranu koja mu je prirodnija, Perišić kao desni wing-back je priča s okusom senzacije.

Linker
13. listopad 2024 11:38