ANTE CIZMIC Cropix
SVI U ROTTERDAM

Veliki šef trlja ruke, tisuće Hrvata dolazi u Nizozemsku, Plazibat: ‘Planiram mu napraviti isto što i Vatreni‘

Sasvim sigurno bodrit će ga brojni hrvatski navijači, a očekuje se i dolazak hrvatske reprezentacije
Piše: HinaObjavljeno: 16. lipanj 2023. 15:50

Osim završnog turnira Lige nacija, Rotterdam ovog vikenda nudi još jednu "sportsku poslasticu", borbu za pojas privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije između hrvatskog borca Antonija Plazibata i Nizozemca nigerijskih korijena Tariqa Osara.

Dva kickboxing majstora Plazibat i ‘Cookie‘ Osaro sučelit će se u subotu navečer u Rotterdam Ahoyu. Oba borca dolaze iz Mike‘s Gyma, a sada će morati svoje prijateljstvo ostaviti po strani kako bi izborili borbu za naslov s prvakom Ricom Verhoevenom koji se oporavlja od ozljede koljena.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Plazibat se već trebao boriti protiv Verhoevena, ali se Nizozemac ozlijedio. Kako Solinjanin nije želio mirovati, prihvatio je borbu za privremenu titulu.

Gloryjev šef Scott Rudmann nije mogao vjerovati svojoj sreći, Rotterdam Ahoy bit će ispunjen do posljednjeg mjesta. Glory se priprema za dolazak tisuća Hrvata, koji su već u Nizozemskoj zbog utakmica Lige nacija.

Veliki broj navijača pripremao se i put Hertogenboscha, gdje je nastupao hrvatski tenisač Borna Ćorić. Nažalost, Ćorić se nije dugo zadržao na travnatom ATP 250 turniru gdje ga je pobijedio Amerikanac Mackenzie McDonald.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Kao treći nositelj turnira Ćorić je bio slobodan u prvom kolu, ali je zapeo u prvom svom nastupu. U drugom kolu je 28-godišnji Amerikanac McDonald slavio sa 6-4, 6-4.

Plazibata će sasvim sigurno bodriti brojni hrvatski navijači, a očekuje se dolazak i delegacije hrvatske reprezentacije. Hrvatski kickboksač je uoči polufinala protiv "Oranja" priredio je iznenađenje na nizozemskom nebu za "Vatrene".

Unajmio je avion koji je letio iznad Rotterdama s izvješenim natpisom na kojem je pisalo ‘"Ajmo, Vatreni! Antonio Plazibat!".

image
ANTE CIZMIC Cropix

"Vatreni" mu sada žele uzvratiti, no još nije poznato tko će sve doći s obzirom da "Vatrene" u nedjelju očekuje finale Lige nacija.

Sredinom travnja HNS je ugostio Plazibata u prostorijama Saveza poklonovši mu dres. Kustić je uzvratio posjet na novinarskoj konferenciji u Zagrebu kada mu je Plazibat poklonio rukavice.

"Lijepo se poklopilo da će Plazibat imati borbu u Rotterdamu gdje hrvatsku reprezentaciju očekuje završni turnir Lige nacija. Antonio ima našu veliku podršku, kada ga vidim na slici ogrnutog hrvatskom zastavom prođu me trnci," kazao je tada Kustić najavivši kako će tko bude mogao doći na meč.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Na programu u Rotterdam Ahoy dvorani bit će devet borbi, a glavna borba večeri bit će okršaj najboljeg hrvatskog kickboksača Plazibata i Nigerijca Osara za pojas privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije.

Borci su u petak u Amsterdamu imali vaganje. Plazibat je težio 123,8 kilograma, dok je Osaro bio teži sa 125,2 kg.

"Planiram učiniti isto što je nogometna reprezentacija učinila Nizozemcima. Bila je to luda utakmica, a to je isto što ja očekujem od svog meča. Napravimo show, ništa drugo," poručio je Plazibat.

Linker
27. travanj 2024 19:19