Kevin de Bruyne

 INA FASSBENDER Afp
PREKIPJELO MU JE

Veznjak prijeti odlaskom iz reprezentacije: ‘Znam da nismo dobri kao 2018., ali neke stvari su neprihvatljive‘

‘Neću reći što je pošlo po zlu. Već sam to kazao momčadi u poluvremenu. Mora biti bolje u svakom pogledu‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 10. rujan 2024. 09:27

Belgijski portal HLN prenosi kako je Kevin de Bruyne zaprijetio odlaskom iz reprezentacije nakon razočaravajućeg nastupa i poraza od Francuske (2:0) u Ligi nacija!? Nije se veznjak Manchester Cityja mogao suzdržati, tek što je utakmica završila pred TV kamerama nije krio frustriranost.

- Neću reći što je pošlo po zlu. Već sam to kazao momčadi u poluvremenu. Mora biti bolje u svakom pogledu. Ako je standard koji želimo postići najbolji, ali više nismo dovoljno dobri da dođemo na tu razinu, onda morate dati sve od sebe. Ako ni to ne učiniš, gotovo je... Mogu prihvatiti da nismo tako dobri kao 2018., ali druge stvari su neprihvatljive. Neću reći što - kazao je 33-godišnji belgijski kapetan iza kojeg je 130 nastupa i 30 golova u dresu nacionalne vrste.

Imao je što za zamjeriti svojim suigračima.

- Igrali smo sa šestoricom u obrani. Nije bilo povezanosti među linijama. Ne radi se o tranziciji, nego o ljudima koji ne obavljaju svoje zadaće - zaključio je De Bruyne.

Belgijski izbornik Domenico Tedesco pokušao je odmah "sanirati štetu". Rekao je kako razumije De Bruyneov bijes.

- On je naš kapetan i ima snažan pobjednički mentalitet, tako da može i emocionalno reagirati - kazao je Tedesco.

De Bruyneov istup izazvao je priličnu pozornost u Belgiji, a mnogi analitičari istup kapetana reprezentacije nazvali su nepromišljenim.

- Kao kapetan uvijek bih pokušavao braniti svoju momčad. Da, može se svašta reći u svlačionici, ali ovo što se sada dogodilo... Ostalim igračima će sigurno biti teško jer u konačnici iz ove situacije morate izaći kao jedna cjelina. A Kevinov istup to je otežao. Ova situacija će još neko vrijeme tinjati, ne može se odmah riješiti. Svatko treba staviti svoje frustracije na stol jer ako svi budu šutjeli to se neće jednostavno riješiti do sljedećeg mjeseca - prokomentirao je donedavni De Bruyneov suigrač iz reprezentacije Toby Alderweireld.

Inače, Belgija je u Ligi nacija u skupini sa Francuskom, Italijom i Izraelom kojeg su svladali u 1. kolu 3:1 uz dva pogotka De Bruynea.

Linker
10. rujan 2024 09:28