BRADLEY COLLYER/PA IMAGES/PROFIMEDIA Bradley Collyer/pa Images/profimedia
SENZACIJA U LIGI NACIJA

VIDEO Drama i šok na Wembleyju: Grci prvi put u povijesti srušili Engleze i podigli dres preminulog igrača

Grci su ovom pobjedom zadržali maksimalan učinak i stigli do devet osvojenih bodova nakon tri kola
Piše: SNObjavljeno: 10. listopad 2024. 22:50

Deseta je bila sretna za Grke. Nakon što je Grčka, od prvog susreta 1971. godine, sedam puta gubila od Engleza i dvaput uspjela izvući remi, crna serija zaustavljena je u četvrtak na Wembleyju u trećoj minuti sudačke nadoknade, a grčki junak zove se Vangelis Pavlidis.

Upravo je napadač Benfice potpisao oba pogotka u trijumfu 2:1 i bacio Grke u trans. Prvo je svoju momčad doveo u vodstvo u 49. minuti, a iako je Jude Bellingham, činilo se, Engleskoj osigurao (barem) bod u 87. minuti, Pavlidis je u sudačkom dodatku odjenuo ruho heroja i šokirao domaću publiku. Koliko je Grcima značio taj pogodak, najbolje je ilustrirala njihova burna proslava s navijačima. Ujedno, ova pobjeda bila je još emotivnija s obzirom na sinoćnje vijesti, kada je smrtno stradao George Baldock, bivši grčki reprezentativac, kojemu su Grci i posvetili prvi pogodak u Londonu, podignuvši njegov dres u zrak, a istu su gestu napravili i nakon utakmice.

Pogodak za pobjedu pogledajte OVDJE.

Engleska i Grčka nalaze se u Ligi B, u drugom rangu natjecanja, a Grci su ovom pobjedom zadržali maksimalan učinak i stigli do devet osvojenih bodova nakon tri kola.

Linker
10. listopad 2024 23:19