ANTE CIZMIC Cropix
‘NOGOMETNI FEDERER‘

VIDEO: Modrić u emotivnom trenutku dobio veliku počast pred punim stadionom, evo što su mu Španjolci pripremili

‘Zadovoljstvo je vidjeti ga kako igra. Koliko će još to trajati? Nadamo se što, dulje‘
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 19. lipanj 2023. 08:10

Hrvatska je ostala na korak do sna. Velika bitka u finalu Lige nacija protiv Španjolske (0:0, 5:4 na penale) nije nikoga ostavila ravnodušnim, pa tako ni španjolske medije koji u superlativima pričali o hrvatskim reprezentativcima nakon utakmice.

Na portalu Marca u komentaru utakmice od hrvatskih igrača najveći je fokus imao kapetan Luka Modrić, za kojeg Španjolci pišu da je ‘hrvatski Roger Federer‘.

- Njegove suze nas sve bole. Modrić, kojeg je uvijek zadovoljstvo vidjeti kako igra, sanjao je naslov sa svojom domovinom. Ali s vremenom će shvatiti da mu to ne treba, jer je Lukin nogomet univerzalan. Neizbježno je, da, svaki njegov susret gledati s određenom nostalgijom, nazirući da je kraj sve bliže i bliže. Jedna godina? Dvije? Nadajmo se da će njegov nogomet ići i nakon 2024., jer se igrači poput njega pojavljuju jednom u mnogo godina. Federer svjetskog nogometa.

image

Ivan Perišić desno.

HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/shutterstock Editorial/profimedia

Još jedan igrač koji nije mogao proći bez pohvala bio je jučer neumorni Ivan Perišić.

- Ivan Perišić još je jedan od krivaca što je ovaj hrvatski naraštaj ispisao povijest. Ratnik koji uvijek daje sto posto gore-dolje. Ima 34 godine, ali kao i Modrić, jedan je od igrača koji su dokrajčili mit o godinama u nogometu.

Najbitniji zaključak za Španjolce bio je kako ovaj naslov moraju sa zadovoljstvom proslaviti, jer sljedeći po njima nije na vidiku. Svjesni su da ova skupina igrača nije ni blizu slavne generacije s Ikerom Casillasom, Ramosom, Puyolom, Piquéom, Busquetsom, Xavijem, Iniestom, Fábregasom, Villom i Torresom, te stoga ovu titulu treba i više nego cijeniti.

Španjolci su Modriću i društvu počast odali već na terenu. Dok su Vatreni išli po medalje, suparnici su im se naklonili i čestitali na još jednom velikom uspjehu.

KAKO JE SVE IZGLEDALO POGLEDAJTE OVDJE.

Linker
09. svibanj 2024 12:27