Cristiano Ronaldo

 PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
LIGA NACIJA

VIDEO: Portugal golom Ronalda u zadnjim trenucima srušio Škotsku, Španjolska s igračem manje pregazila Švicarce

Portugal je osigurao maksimalan učinak nakon dva odigrana kola UEFA Lige nacija
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 08. rujan 2024. 23:59

Portugal je pred svojim navijačima osigurao maksimalan učinak nakon dva odigrana kola UEFA Lige nacija. Škotska je povela rano, u sedmoj minuti, ali Cristiano Ronaldo i Bruno Fernandes osigurali su preokret domaćinu i prvo mjesto Portugala u grupi 1 Lige A sa šest bodova, tri više od Hrvatske.

Bernardo Silva i Bruno Fernandes počeli su angažirano susret pred svojim navijačima, ali već u sedmoj minuti došli su u zaostatak. Ben Gilmour započeo je akciju na svojoj poloviti, a Andy Robertson odlično kreće u tranziciju na stranu Portugala, zatim Kenny McLean kirurški precizno ubacuje za veznjaka Napolija, koji mirno realizira priliku i dovodi Škote u rano vodstvo.
McTominay je postigao ukupno 11 pogodaka u reprezentativnom dresu, a njih čak deset je došlo u njegovih 13 posljednjih utakmica za Škotsku.

Nakon pogodaka domaći su potpuno preuzeli inicijativu. Redom su prijetili Silva, Fernandes i Rafael Leao. Ipak, kadru Roberta Martineza falilo je u tim trenucima koncentracije za konkretiziranje prilika. Ofenzivac Milana Leao imao je možda i najbolju priliku svoje momčadi u prvom dijelu. Odlično je ušao u kazneni prostor s lijeve strane, ali njegov udarac sjajno brani vratar Škotske Angus Gunn.

image

Rafael Leao

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Teško se bilo nositi braničima gostiju s Diogom Jotom i Leaom. Dok je krilni ofenzivac svojom brzinom ulazio u prostor iza leđa defenzive, Jota ga je odlično nalazio loptama. Ipak, bez kazne za Škotsku, barem u prvih 45 minuta.

Antonio Silva također je mogao ranije poravnati rezultat. Mladi središnji branič skočio je najviše nakon ubačaja iz slobodnog udarca, dobro je i dočekao loptu, ali ju šalje malo iznad okvira gola i s zaostatkom su domaći išli na odmor.

Ipak, već nakon devet minuta drugog poluvremena “naplaćena” je silna inicijativa iz prvog dijela. Bruno Fernandes jučer je bio iznimno motiviran, a veznjaka Uniteda Leao je pronašao unutar šesnaesterca Škota, a on lijevom nogom pogađa uz samu daljnju vratnicu. Gunn se ispružio koliko je mogao i čak dodiruje loptu, ali nedovoljno jako da spriječi poravnanje rezultata.
Cristiano Ronaldo priliku je dobio u drugom poluvremenu, što je iskoristio kao motivaciju da još jednom pokaže kako još uvijek ima mjesta i u kvalitetom prepunoj reprezentaciji Portugala.

Odmah po ulasku počeo se nalaziti u prilikama. Ipak, za pogodak je još malo morao pričekati. Prvo je pucao iz daljine i pogodio mrežu, ali s krive strane. Zatim je lijevom nogom, također iz poprilične udaljenosti pucao daleko od vrata. Ipak, unatoč nepreciznosti, vidjelo se angažmanom kako je “gladan”.

image

Cristiano Ronaldo

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Utakmica se bližila kraju i sve se činilo kako će doći do podjele bodova u Lisabonu. Međutim, Ronaldo je imao drukčije planove. Još jedan kasni “udarac” za Škotsku, nakon primljenog pogotka u nadoknadi protiv Poljske, Portugalcu su im zabili za svoj “puni plijen” u 88. minuti.

Diogo Jota “za dlaku” je promašio udarac nakon centaršuta Nune Mendesa, ali Ronaldo se nalazi na pravom mjestu i sprema loptu iza leđa vratara Gunna za konačnih 2:1 domaćina.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

RONALDOV GOL POGLEDJATE OVDJE.

Španjolska je u prvom kolu UEFA Lige nacija iznenađujuće remizirala bez pogodaka protiv Srbije, jučer ipak nešto slično nisu osvajači Eura dozvolili. Slavili su u gostima protiv Švicarske rezultatom 1:4, unatoč crvenom kartonu Le Normanda u 20. minuti, ali i uz poništen pogodak domaćina. Lijepu večer stratega Španjolske pokvario je rani izlazak iz igre Pedrija.

Srbija je spomenutog boda protiv “Furije”, ostala bez ijednog u Danskoj. Domaćin je u Kopenhagenu slavio 2:0.

PORAZ SRBIJE POGLEDAJTE OVDJE.

Švedska i Slovačka ostale su maksimalne u svojoj skupini 1 grupe B. Šveđani su protiv Estonije slavili 3:0, dok su Slovaci s pogotkom manje slavili protiv Azerbajdžana. Luksemburg je pak jedina reprezentacije iz grupe C koja je još uvijek bez boda. Bjelorusija je u gostima na stadionu de Luxembourg minimalno slavila, dok je u drugoj utakmici te skupine Bugarska pobijedila Sj. Irsku jednakim rezultatom.

Gibraltar i Lihtenštajn odigrali su neriješenih 1:1, i tako su s po bodom na svome kontu ostali iza San Marina, koji je ranije svladao Lihtenštajn.

Linker
09. rujan 2024 00:00