Albert  Groenbaek 

 LISELOTTE SABROE Afp
POGLEDAJTE POGOTKE

VIDEO: Srbija nakon senzacije poražena u Ligi nacija, bomba i ‘škarice‘ bacile Piksija i Orlove u očaj

Gronbaek i Poulsen imali su posebne trenutke inspiracije na Parkenu
Piše: SNObjavljeno: 08. rujan 2024. 20:00

Dva fantastična pogotka postigla je reprezentacija Danske u drugom kolu A4 skupine Lige nacija protiv Srbije. Dvadesetak minuta prije kraja ogleda domaćini na Parkenu ostvarili su 2:0 prednost i bilo je potpuno jasno kome će pripasti tri boda iz Kopenhagena. Ispostavit će se to i konačnim rezultatom na Parkenu.

Dance je u vodstvo doveo Albert Gronbaek u 36. minuti. Nakon izvrsne kombinacije Norgaarda i Poulsena, Gronbaek je dobio loptu na rubu kaznenog prostora, osvojio još korak-dva prostora i silovito zapucao u lijevi kut pored nemoćnog Predraga Rajkovića.

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE

U 61. su reprezentativci Larsa Knudsena udvostručili prednost, i to znatno spektakularnijim pogotkom od prvog. Dugo su Danci pleli mrežu oko kaznenog prostora Srbije nakon što je Rajković loše ispucao loptu, zatim je Victor Kristiansen ubacio s lijeve strane, a Yussuf Poulsen "škaricama" rasporio mrežu gostiju.

Nakon dvije odigrane utakmice, Danska broji maksimalnih šest bodova na prvom mjestu, dok Srbija ostaje na jednom, zarađenom na račun senzacionalnog sa Španjolskom u prvom kolu. Danci su, pak, "tukli" Švicarce 2:0.

Švicarska i Španjolska igraju danas u Ženevi s početkom od 20.45.

Izbornik Srbije Dragan Stojković Piksi se nakon utakmice požalio na kadrovske probleme.

- Znamo da imamo ili da smo imali kadrovske probleme. Znali smo da će na fizičkom planu biti jako teško. Momci su dali sve od sebe. Nimalo nije lako. Smatram da smo prvo poluvreme odigrali u egalu. Bilo je 50-50. Nisam primijetio nijednu ozbiljnu šansu njihovu, ni naš raspad sistema. Malo je u krivo vrijeme došao prvi gol. Bio sam siguran da će biti egal u prvom, a da u drugom bude drugačije sa izmjenama i tako dalje. VAR soba je odlučila opet protiv nas. Što ćemo, moramo to poštovati. U drugom poluvremenu se vidjela fizička nadmoć Danaca. Ne treba previše kritizirati. Krenuli smo u ciklus sa velikim bodom. Nemojte zaboraviti da imamo utakmicu kod kuće - rekao je Stojković pa nastavio:

- Ako usporedimo ekipu Danske sa nama, vidjet čete individualnu kvalitetu koja je na njihovoj strani. Treba biti pošten i priznati. Oni imaju kompletan sastav. Mi smo imali čak trojicu igrača koji su bili tu pa otišli. Uspjeli smo parirati prvo poluvrijeme. Vidjeli smo i fenomenalan gol. Nažalost, protiv nas. Vidjet ćemo na koje igrače dalje možemo računati. Za to služi Liga nacija. Ne mislimo da ćemo igrati finale. U listopadu će možda biti i izmijenjen sastav. Ima vremena - zaključio je izbornik Srbije.

Linker
08. rujan 2024 21:19