Maxi Oyedele

 Pressfocus/ddp Usa/profimedia
ZAOKUPIRAO MEDIJE

Zavladala manija zbog 19-godišnjaka, protiv Vatrenih nastupa novi vladar vezne linije?

Dok navijači drže visoka očekivanja, potpredsjednik Uefe staje na loptu
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 11. listopad 2024. 16:03

Glavna tema u poljskim medijima posljednjih je dana unatoč reprezentativnoj akciji iskusni vratar Wojciech Szczesny. Bivši legendarni poljski reprezentativac nedavno je objavio igračku mirovinu koja je naprasno prekinuta kada se uslijed teške ozljede Marca Andrea Ter-Stegena pojavila opcija potpisa za Barcelonu.

Nastavno na tu vijest pojavili su se upitnici u smjeru povratka 34-godišnjaka u reprezentativni dres, ali izbornik Michal Probierz mislio je drugačije. Odlučio se za vratare Nice, Brommapojkarne, Bologne te Panathinaikosa. Probierzova selekcija opet izgleda snažno, prevladavaju igrači iz liga petica pogotovo u obrambenoj i veznoj liniji. Glavna zvijezda je i dalje tu. Jedan od najvećih svjetskih napadača Robert Lewandowski bit će glavna napast, a na zalasku karijere u dresu Barcelone igra možda i najbolji nogomet u životu. Poljske je naslovnice ipak zauzeo Szczesny, ali o njemu bruje svi svjetski mediji nakon izjava po dolasku u Barcelonu. Osebujan je to lik za kojeg je poznato da van terena uživa u cigaretama. Iako mu to mnogi zamjeraju, u 34. godini života ne planira se mijenjati

- To su stvari koje ne mijenjam u svom osobnom životu i nikoga se ne tiče ako pušim - rekao je poljski vratar i jasno poručuju

- Želim da se o meni sudi kao o vrataru.

Poljaci nakon dva kola imaju tri boda, a drugom hrvatskom protivniku situacija je nešto mirnija negoli je slučaj kod Škota.

Još jedan debitant koji za okupirao poljske medije jest 19-godišnji Maxi Oyedele, defanzivni veznjak Legie iz Warszawe. Tamo se također može naići na nama poznate izraze poput manije pa tako Zbigniev Boniek smatra da je zavladala "Oyedelemanija".

Potpredsjednik UEFE ipak staje na loptu u slučaju ovog mladića i kaže kako Oyedele ne posjeduje talent kakav je imao Robert Lewandowski, Kazimierz Deyna ili Wlodzimierz Lubanski. Poljaci se, čini se, nadaju kako će u Oyedeleu pronaći novog vladara vezne linije, a koliki su njegovi dometi pokazat će budućnost. Svakako, u poljskoj je, izgleda, situacija po pitanju talenata nešto bolja no na sjeveru Europe.

Linker
11. listopad 2024 16:03