Oršić
 Damir Krajac / CROPIX
REAKCIJA SVLAČIONICE

ADEMI IZVAN SEBE NAKON RUŠENJA ATALANTE 'Odigrali smo veličanstveno; DINAMOV JUNAK OSTAO BEZ RIJEČI 'Stvarno ne znam što bih pametno sada rekao'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. rujan 2019. 01:36

Večeras su glavne uloge u velikoj Dinamovoj pobjedi (4:0) osim Oršića imali i Dinamovi bekovi. Stojanović i Leovac dominirali su prvim poluvremenom, ali trener Modrih hvali stopere. Posebice mladog Perića koji je odigrao kolosalnu utakmicu.

- Theophile je tu konstantan, Dilaver također ali treba podvući Dinu Perića. Od njega nisu bila prevelika očekivanja, ali on je pokazao da je uistinu sjajan. Nadam se da će se tome svemu priključiti i Lešković kao četvrti, odnosno mladi Gvardiol i da ćemo imati tako velik izbor još dugo dugo... Ne manje važno je to da je Manchester City odradio svoj posao protiv Šahtjora, čisto zbog naše konkurencije u skupini. Nama to u principu ne znači, ali sad ćemo imati mnogo lakšu poziciju u nastavku natjecanja.

Javio se i kapetan Arijan Ademi.

- Stvarno smo odigrali veličanstveno. Ovo je povijest! Ne znam što bih rekao, još sam pod dojmom. Ovo je jedna od najboljih talijanskih ekipa. Svaka čast svima - igračima, upravi, navijačima... Treba ovo proslaviti, ali imamo ubrzo novu utakmicu. Moramo biti spremni već za nedjelju - rekao je Ademi. Dinamovog kapetana ništa ne može skrenuti s puta...

Što na sve to kaže Marin Leovac?

- Mislim da nije moglo bolje večeras. Čestitke svima, hvala publici na podršci, s njome je jako lijepo igrati. Prilagodili smo sustav, ja i Stojanović smo bili malo ofanzivniji. Bio je to pun pogodak, odigrali smo savršeno. Nismo mogli bolje otvoriti sezonu u Ligi prvaka - rekao je strijelac prvog i asistent kod drugog pogotka Dinama.

Mislav Oršić je dobio riječ. Iako riječi za njegovu današnju predstavu u stvari i nisu potrebne.

- Ne znam što bih pametno sada rekao. Svi smo sretni radi rezulltata, ovo je naša najbolja utakmica u posljednje dvije godine. To nam jako puno znači. Sad smo u dobroj poziciji za dalje. Ne znam što reći, sretan sam zbog ta tri svoja pogotka, momčad je odradila fenomenalan posao. Iznenadili smo Atalantu, sve je dobro prošlo. Imamo gust raspored, nema vremena za slavlje. Pokazali smo da možemo, tako moramo i nastaviti. Niti jedan od ova tri pogotka nije mi draži od nekog drugog, sve ću ih jednako pamtiti - rekao je igrač utakmice na otvaranju protv Atalante.

Pogodak je postigao i Marin Leovac.

- Nije moglo bolje večeras. Želim čestitati svima, od stručnog stožera, igrača do publike. Trener je promijenio formaciju pa smo Stojanović i ja bili malo ofenzivniji i to se pokazalo dobro - kazao je.

Nikola Moro je naglasio kako je rezultat čudo.

- Bila je ovo fantastična noć. Rezultat je čudo, a atmosfera na stadionu je bila sjajna. Pripremili smo se dobro i vjerovali smo da možemo - kazao je Moro.

Premda je Atalanta prošle sezone bila najefikasnija u talijanskom prvenstvu protiv Dinama nije uspjela zatresti mrežu.

- Odigrali smo obranu vrhunski. Protiv najefikasnije momčadi u Italiji nismo primili pogodak. Trener je odlično posložio taktiku što se vidjelo na terenu - kazao je vratar Dominik Livaković.

- Atmosfera je bila fantastična. Navijači su nas nosili cijeli susret," kazao je Livaković, ali i dodao: "Moramo smiriti euforiju, Ima još dosta utakmica. Naš cilj je ponovo europsko proljeće, ali idemo korak po korak.

Linker
20. travanj 2024 06:26