Sebastien Haller (lijevo)

 FRANCOIS WALSCHAERTS Afp
SEZONA IZ SNOVA

Ajax ima novog ‘kralja‘! Igrao je pod Kovačem, a sad je u društvu u kojem nema mjesta za Ronalda i Messija

Ajaxov napadač Sebastien Haller ispisuje povijesne stranice Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 04. studeni 2021. 17:32

U srijedu navečer postao je ovaj 27-godišnji napadač 'Kopljanika' član ekskluzivnog društva u kojem nema mjesta niti za Lionela Messija, Cristiana Ronalda i Roberta Lewandowskog.

Naime, postao je tek peti igrač koji je zabio gol u svakom od prva četiri nastupa u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju. Prethodno je zo uspjelo Ze Carlosu (Porto, 1993/94), Alessandru Del Pieru (Juventus 1995/96), Diegu Costi (Atletico Madrid 2013/14) i Erlingu Brautu Haalandu (RB Salzburg 2019/20).

Haller je u 3:1 gostujućoj pobjedi Ajaxa protiv Borussije Dortmund zabio svoj sedmi gol ove sezone u Ligi prvaka, a iz redova amsterdamskog velikana nadjenuli su mu novi nadimak - 'Kralj Haller'.

"Način na koji igramo dovodi me u mnoštvo prilika za zabijanje golova. Poseban je osjećaj podijeliti ovako nešto s navijačima", komentirao je Haller.

U rujnu je ovaj bjelokošćanski napadač debitirao u Ligi prvaka zabivši čak 4 gola Sportingu u Lisabonu, a tada je ponovio podvig Marca van Bastena koji je 4 komada u debiju u Ligi prvaka zabio u studenom 1992. godine protiv Göteborga.

Najtiražniji nizozemski dnevni list De Telegraaf piše o 'Hallerovom doprinosu bez usporedbe', a neki već povlače paralele s klupskim velikanima poput Jarija Litmanena, Patricka Kluiverta i nezaobilaznog Johana Cruyffa.

Haller je inače u Ajax stigao u siječnju ove godine iz West Hama, a prethodno je igrao u Eintrachtu gdje je surađivao s našim Nikom Kovačem. Prije toga branio je još boje Auxerrea i Utrechta.

Linker
08. svibanj 2024 20:11