Sebastien Haller

 CARLOS COSTA Afp
VATROMET U LISABONU

Ajax ispustio pobjedu, pogledajte kako je najbolji strijelac Lige prvaka u 3 minute zabio gol i autogol

Zlatna rezerva Benfice spasila je domaćine od kiksa pred uzvrat u nizozemskoj prijestolnici.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 23. veljača 2022. 23:06

BENFICA - AJAX 2:2 (Haller 26'-ag, Jaremčuk 72' / Tadić 17', Haller 29')

LISABON Stadion Luz. Sudac: Slavko Vinčić (Slovenija).

BENFICA (4-4-2): Vlachodimos - Gilberto (od 90. Goncalves), Otamendi, Vertonghen, Alex Grimaldo - Rafa Silva, Weigl, Taarabt (od 85. Bernardo), Everton (od 62. Jaremčuk) - Nunez (od 90. Lazaro), Goncalo Ramos. TRENER: Nelson Verissimo

AJAX (4-3-3): Pasveer - Mazraoui (od 90. Rensch), Timber, Martinez, Blind (od 73. Tagliafico) - Alvarez, Berghuis, Gravenberch (od 74. Klaassen) - Antony, Haller, Tadić. TRENER: Erik ten Hag

Premda je dvaput vodio, Ajax nije uspio u Lisabonu svladati Benficu, završilo je bez pobjednika 2:2, pa nizozemski prvak više nema stopostotni učinak u Ligi prvaka, s obzirom da je u skupini imao svih šest pobjeda. Utakmicu je obilježio dvostruki učinak napadača gostiju Hallera, koji je najprije postigao autogol, a onda i gol za Ajax.

Početnih petnaestak minuta utakmice prošlo je u laganijem ritmu, bez da se itko ozbiljnije nametnuo i zaprijetio, a onda je Ajax poveo u 17. minuti nakon pogreške obrane domaćih. Izgubili su loptu u opasnoj zoni, što gosti koriste, te s desne strane centrira Marokanac Mazraoui, a na 11 metara ostaje sam reprezentativac Srbije Dušan Tadić i udarcem njemu slabijom desnom nogom, pogađa pod gredu za vodstvo Ajaxa. Natjeralo je to Benficu na pojačani napadački angažman, a nagrada je stigla u 26. minuti.

>>> SJAJAN TADIĆEV GOL POGLEDAJTE OVDJE <<<

Kao i kod gola Ajaxa, opet je presudila upornost da se do kraja pritiska na igrača s loptom. Poslije gužve u šesnaestercu lopte se dokopao branič Jan Bert Lieve Vertonghen, te u stilu napadača prošao po lijevoj strani i oštro zavrnuo na peterac, a tu je u svom stilu reagirao napadač Ajaxa Sebastien Romain Teddy Haller. No, njegova je nesreća bila u tome što se našao pred svojim vratima, pa je s tri metra postigao autogol za 1:1.

>>> AUTOGOL SEBASTIANA HALLERA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Bjelokošćanina odraslog u Parizu razbjesnilo je naravno matiranje vlastitog vratara, pa je samo tri minute kasnije podsjetio zašto je najbolji strijelac Lige prvaka ove sezone. Ovaj put on i Belgijac Vertonghen našli su se u duelu u šesnaestercu Benfice poslije centaršuta s lijeve strane, Haller je spretniji i puca, vratar Vlachodimos taj udarac brani, ali na odbijancu brži je Haller i lopta je u mreži za drugo vodstvo Ajaxa.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

>>> GOL HALLERA U SUPARNIČKU MREŽU POGLEDAJTE OVDJE <<<

Ono je u 44. minuti moglo biti i povećano, ali najprije je Alvarez iskosa gađao u stativu, a onda Haller s nekoliko metara promašuje potpuno prazna vrata, što se od njega nije očekivalo nakon 11 golova ove sezone u Ligi prvaka.

U drugom poluvremenu Benfica je zaigrala vrlo agresivno i ofenzivno, Ajax nije mogao doći do svoje prepoznatljive igre i posjeda lopte, pa su se redale opasne akcije portugalskog kluba. Everton u 55. minuti s vrha šesnaesterca puca zamalo pokraj vrata, Nunez ubrzo zamalo kasni ubaciti loptu u mrežu na nabacivanje Rafe Silve, da bi Ajax uzvratio u 63. minuti odličnom šansom za Mazraouija. On je dobio loptu na sedam metara od Vlachodimosa, ali bio je to bekovski udarac ravno u vratara Benfice. Domaći su pojačavali ritam, nisu dobili kazneni udarac kada ga je tražio Goncalo Ramos, jednom je spasio Timber, ali u 72. minuti nagrađen je sav trud Portugalaca. Nakon snažnog udarca Ramosa, vratar Pasveer je samo odbio loptu, a Ukrajinac Roman Jaremčuk je pratio akciju i glavom loptu usmjerio u mrežu za 2:2.

image
CARLOS COSTA Afp

>>> POGODAK JAREMČUKA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Tako se pokazao kao zlatna rezerva trenera Nelsona Verissima, koji ga je na teren poslao 10 minuta ranije umjesto Evertona. Drugim izjednačenjem Benfice igra se značajno primirila, kao da nitko više nije želio riskirati, jednu dobru obranu imao je Vlachodimos u sudačkoj nadoknadi, pa će se u Amsterdamu krenuti od nule, a tko pobijedi ići će među osam najboljih. (tr)

Linker
03. svibanj 2024 06:55