SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
OPTIMIZAM KOD ISLANĐANA

‘Ako ćemo igrati svoju igru, Dinamo će kod nas imati problema. Vjerujemo da možemo proći Modre‘

U redovima islandskog prvaka vlada priličan optimizam uoči uzvrata...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. srpanj 2021. 19:18

Nisu u Valuru “poludjeli”, nisu ambicije prerasle realne okvire, bez obzira na ona dva gola koja su Islanđani zabili u završnici maksimirskog dvoboja, nije igrače tamošnjeg prvaka zahvatila euforija, noge su im čvrsto na zemlji.

Uostalom, još uvijek imaju zaostatak od jednog gola i treba im pobjeda od dva gola razlike. A kad je povijest u pitanju, Valur je dosad odigrao 29 domaćih utakmica u Europi, samo dvaput uspio je pobijediti s više od jedan razlike. Prije tri godine 3:0 je pobijedio andorsku Santu Colomu, a sad već davne 1993. ispratio je s 3:1 finsku MyPa-u. I iz toga se vidi kolika bi bila senzacija da Islanđani izbace Dinamo, nije ni čudno da i na Islandu malotko o tome razmišlja. Ali, to ne znači da Valurovi igrači nemaju pravo na san i na plan kako pobijediti Modre na svom stadionu, na umjetnoj travi.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

- Bilo je jako teško, na kraju smo pomalo i smiješno ispali sretni, s ta dva gola u završnici. Bilo bi malo dosadno da smo izgubili 0:3 i onda igramo drugu utakmicu kući. Ovako je ipak zanimljivije - pričao je Valurov igrač Gudmundur Andri Tryggvason, svjestan da je pred njim i suigračima vrlo težak posao u uzvratu.

- Dobro ćemo se pripremiti za utakmicu, a naš je plan pobjeda, pokušat ćemo to napraviti. Ako ćemo uspjeti nametnuti našu igru, tada im možemo zadati probleme. Znam da će možda zvučati otrcano, ali mi vjerujemo da možemo proći, da možemo zadržati mrežu praznom i zabiti dva gola. Pokušat ćemo - kazao je optimistično, ali ne i euforično, Tryggvason, opisujući i gol koji je Valur zabio u završnici utakmice.

- Poslao sam dugu loptu, njihov stoper se zbunio, pogodio je sam sebe u glavu. Lopta je došla do Adolphsona i on je zabio gol. Adolpshon je bio pojačanje kad je ušao u igru, odigrao je odlično.

Priznao je Valurov igrač da je vrućina bila veliki problem njegovoj momčad i u Zagrebu.

- Teren? Nije bio najbolji, ali na takvom je terenu već svatko od nas igrao, to nam nije isprika. Ali, temperatura... Odradili smo samo jedan trening na 36 stupnjeva, na to nitko od nas nije naviknuo, zato je u prvom poluvremenu, kad je bilo jako sunce, nama bilo jako teško igrati. U drugom dijelu bilo je više hlada, bilo je lakše i to se vidjelo i na našoj igri.

Otkrio je Tryggvason s kakvom je taktikom Valur došao u Zagreb.

- Cilj je bio što dulje zadržati praznu mrežu, nažalost, nismo uspjeli, bilo je 2:0 na odmoru. U svlačionici smo se dogovorili da nećemo odustati, oni su u nastavku malo pali, nije bilo toliko vruće, mi smo uspjeli zadržati loptu, ali primili smo i taj treći gol. Imali su i penal za 4:0, ali Halldorsson je obranio i spasio nas, to nam je bila injekcija da ne odustanemo i uspjeli smo zabiti dva gola. Mogli su dovršiti posao, ali ta dva gola ipak su nas vratila u život - zaključio je igrač Valura.

Linker
16. travanj 2024 20:00