REUTERS
ŠTO KAŽU BROJKE?

AKO SE TO DOGODI, KLADIONICE SE MOGU POČETI ZATVARATI Pobjeda Modrih na Etihadu bila bi ravna - udaru asteroida! Ipak, jedan podatak kazuje drukčije

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 29. rujan 2019. 11:50

Tešku, nemoguću misiju imaju Nenad Bjelica i njegovi momci u utorak na stadionu Etihad. Prvak Engleske, možda i najmoćnija momčad planeta, ugostit će Dinamo, čiji bi uspjeh na gostovanju kod Manchester Cityja bio rijetko viđena senzacija.

Znaju to vrlo dobro i svjetski bookmakeri, koji eventualnu Dinamovu pobjedu tretiraju kao najveće iznenađenje u posljednjih deset godina u skupinama Lige prvaka. Na trijumf hrvatskog prvaka koeficijent u nekim kladionicama doseže čak i brojku 40.

Rubin Kazanj rekorder je po uhvaćenom najvećem koeficijentu. Ruski je predstavnik 20. listopada 2009. u skupini gostovao kod Barcelone i golovima Rjazanceva i Karadeniza trijumfirao s 2:1. Jedini pogodak za Barcu postigao je Ibrahimović, a trener katalonske momčadi bio je - Pep Guardiola. Bilo bi jako lijepo za navijače Dinama kad bi katalonski trener u utorak srušio vlastiti negativni rekord, ovoga puta kao trener Manchester Cityja, koji pak drži drugo mjesto na ljestvici najvećih senzacija. U rujnu prošle godine Lyon je pobjedom na Etihadu lukavim kladiteljima omogućio koeficijent od čak 22,5. I tada je, naravno, na klupi poražene momčadi bio Guardiola.

Zagrebački Dinamo peti se put probio u skupinu elitnog natjecanja u posljednjih osam godina, a u tom je razdoblju u LP-u ostvario tek dvije pobjede. Trijumf protiv Arsenala 2015. kod bookmakera je dosegnuo maksimalni koeficijent 6,75, a onaj protiv Atalante prije desetak dana 4,2.

Linker
20. travanj 2024 11:46