Ancelotti, Modrić i Karim Benzema

 GABRIEL BOUYS Afp
MNOGI ĆE REĆI - NEMOGUĆE!

Ancelotti najavom zapalio Madrid, spomenuo i Modrića, iz sastava ispada netko iz slavnog trojca!?

‘Obojica će zaigrati protiv Liverpoola, definitivno!‘, objavio je trener Reala nakon velike pobjede
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 13. svibanj 2022. 09:28

To zapravo više nije ni vijest: novi "masterclass" Luke Modrića i tri asistencije u demoliranju Levantea (6-0), hrvatskom su maestru opet donijele nove pohvale, koje su istaknute i uz konkretnu valorizaciju. U određenim španjolskim medijima dobio je ocjenu devet, slično ga ocjenjuju i analitički sustavi, dok je na portalu "thehardtackle" uz Viniciusa dobio perfektnu "desetku".

"Bio je raspoložen, što je dokazao s tri različita, ali savršena asista, među kojima se ističe niski centaršut za Rodryga, kao i otvarajući za prvi gol Viniciusa. Brojke su mu i inače besprijekorne: šest ključnih paseva, kreirane tri velike šanse, dugi pasevi bez ijedne pogreške, te dva dobivena duela. Kompletna partija", pišu na tom mediju.

image
JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

Svi se ipak sve više okreću finalu Lige prvaka i pariškom "rendez-vousu" s Liverpoolom, koji je na rasporedu za malo više od dva tjedna. Nakon nove, uvjerljive pobjede, mikrofoni su tražili Carla Ancelottija upravo na tu temu.

- Koji ćemo sistem rabiti? Bit će to 4-3-3, koji će se ponekad pretvarati u 4-4-2 - bio je prilično otvoren talijanski trener. - Sistem nije definiran niti je "beton". Naprimjer, protiv Cityja smo zaigrali 4-3-3, ali onda sam Modrića premjestio bliže Rodriju i pretvorili smo se u 4-4-1-1. No osnovni se plan nije mnogo izmijenio. Zavisi o jačini presinga na suparnika - dodat će.

A onda je potpuno iznenadio. Na pitanje zadaju li mu odlične partije Rodryga i Valverdea glavobolju uoči finala, Ancelotti je odgovorio:

- Obojica će zaigrati protiv Liverpoola, definitivno!

Ulazak Valverdea i Rodryga u sastav značio bi da protiv Redsa neće zaigrati netko iz terceta Kroos-Casemiro-Modrić, što mnogi klupski kroničari smatraju nemogućim.

image
MUTSU KAWAMORI/AFLO/PROFIMEDIA Mutsu Kawamori/Aflo/Profimedia

"Rekao je da će zaigrati, ali nije precizirao kada. U prijevodu, za vjerovati je ipak da Ancelotti neće otpočetka "kemijati", već će jedan ili obojica dobiti svoje dionice tijekom samog susreta. Zasad se čini, ako pričamo o prvom sastavu, da je Rodrygo bliži započeti susret...", piše se u objašnjenju.

No, to je priča koja će i njih, ali i nas zabavljati sve do 28. svibnja. Jer, postoji nekoliko taktičkih teorija: započeti s Rodrygom pa visoko napasti, odnosno čekati šanse za kontru, ili s Valverdeom pa učvrstiti sredinu i iz nje kreirati šanse za Viniciusa i Benzemu. Ili kao faktor iznenađenja odmah ubaciti Camavingu, čija je energija itekako opipljiva nakon ulazaka u Ligi prvaka? I gdje postaviti Modrića - dati mu slobodniji izričaj, ili ga vezati dodatnim obavezama?

To su redom pitanja koja se roje oko glava klupskih kroničara, i koja će se vrzmati još neko vrijeme.

Iz našeg kuta gledano, jasno je i posve sigurno samo jedno: kako god istrčao, Real će to učiniti s Lukom Modrićem u početnoj jedanaestorici.

Linker
19. travanj 2024 15:35