GIUSEPPE CACACE Afp
LUKA JE ODUŠEVIO

Ancelotti poslao snažnu poruku: ‘Dopustite mi da kažem nešto o Modriću i Kroosu...‘

Trener Kraljevskoga kluba nahvalio je nakon pobjede svoj veteranski dvojac
Piše: SNObjavljeno: 16. ožujak 2023. 06:30

Real Madrid i u drugom je susretu svladao Liverpool (1:0) te s ukupnih 6:2 izborio četvrtfinale Lige prvaka. Kraljevski klub u srijedu je navečer pobijedio zahvaljujući pogotku Karima Benzeme iz 78. minute, a velike pohvale za novi trijumf nakon utakmice su dobili Luka Modrić i njegov suigrač iz veznog reda Toni Kroos.

Veteranski dvojac startao je od prve minute, obojici, podsjetimo, ugovori istječu ovoga ljeta, a s njima je u udarnih 11 bio i mladi Eduardo Camavinga.

- Mi smo moderna momčad. Nogomet danas zahtjeva kolektivnu posvećenost, individualnu kvalitetu, energiju i iskustvo. Modrić i Kroos odigrali su dobru utakmicu, dobro su odradili svoj posao i mi smo bili ti koji su kontrolirali utakmicu - nakon susreta će Carlo Ancelotti.

- Ključ je skromnost veterana, kod njih vam nema ega. Mladi su strpljivi jer znaju da su s njima igrači s fantastičnim karijerama. Dopustite mi da kažem jednu stvar - Modrić i Kroos ne igraju zbog karijera koje su imali, oni igraju jer to zaslužuju - jasno je poručio talijanski strateg.

Ždrijeb u petak

Ždrijeb parova četvrtfinala nogometne Lige prvaka održat će se u petak, 17. ožujka u 12.00 sati u sjedištu Europske nogometne federacije (UEFA) u Nyonu.

Plasman među osam najboljih izborili su talijanski klubovi Inter, Milan i Napoli, engleski klubovi Chelsea i Manchester City, portugalska Benfica, te njemački i španjolski velikani Bayern München i Real Madrid.

U ovoj rundi natjecanja nema nositelja niti zaštite zemlje, tako da međusobno mogu igrati klubovi iz istih zemalja, te klubovi koji su prethodno igrali u grupnoj fazi.

Nakon četvrtfinala bit će obavljen i ždrijeb polufinalnih parova.

Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 11. i 12. travnja, a uzvrati su 18. i 19. travnja.

Podsjetimo, finale Lige prvaka ove godine je 10. lipnja na Ataturk Olimpijskom stadionu u Istanbulu.

SUDIONICI ČETVRTFINALA: Inter (Ita), Milan (Ita), Napoli (Ita), Chelsea (Eng), Manchester City (Eng), Benfica (Por), Bayern München (Njem), Real Madrid (Špa).

(Hina)

Linker
25. travanj 2024 14:33