Carlo Ancelotti

 SAMEER AL-DOUMY Afp
PRESICA MADRIĐANA

Ancelotti progovorio o problemu Reala, pa nahvalio Modrića: ‘Jedinstven je u svijetu i našoj momčadi‘

Talijanski strateg govorio je na tiskovnoj konferenciji prije utakmice s Borussijom Dortmund
Piše: SNObjavljeno: 21. listopad 2024. 16:48

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti govorio je tiskovnoj konferenciji uoči utakmice Lige prvaka protiv Borussije Dortmund. Repriza Lige prvaka na rasporedu je u utorak od 21.00 sati na Santiago Bernabeu.

Jedno od pitanja španjolskih novinara odnosilo se i na ulogu Luke Modrića u ovoj utakmici.

- On je jedinstven igrač. Jedinstven u svijetu i jedinstven u našoj momčadi. Ima spektakularno iskustvo i jedinstvenu kvalitetu u baratanju loptom, poziciji, utakmicama... Puno nam je pomogao u tom smislu. Učinit će to i protiv Borussije, bez obzira krene li od prve minute ili ne - rekao je Ancelotti o svom kapetanu.

Talijan je dobio pitanje i o promijenjenoj poziciji Judea Bellinghama.

- Neki dan je promijenio poziciju, stavio sam ga na desno jer smo mislili da može naći više prostora da uđe kroz drugu liniju. Lijevo krilo je ove godine više zauzeto, a desno je ostavljeno malo izloženije. Možemo biti učinkoviti s Bellinghamom i Rodrygom na desnoj strani kao što smo na lijevoj strani. Mislim da smo zadovoljni njegovim radom jer puno radi na terenu. Puno se natječe, žrtvuje... Ne zabija golove kao lani, ali iznenađenje nije ove godine, nego prošle kada je zabijao. Golovi Bellinghama nam ne nedostaju, jer pred sobom imamo vrlo talentirane igrače. Za nas je puno važniji posao kojim se bavi.

Naveo je i da ima problem s fizičkim stanjem momčadi.

- Problem je i fizičke spreme, jer još nisu svi na 100% i to je to. Moramo malo kompaktnije raditi kao tim. Ponekad imate i ideju o presingu naprijed, ali još uvijek nam nedostaje malo čvrstine kada imamo srednji blok.

Linker
21. listopad 2024 18:55