Andrew Fosker/seconds Left/shutterstock Editorial/profimedia
STRANI MEDIJI O HRVATIMA

‘Ancelotti se pomoću stručnjaka Modrića igrao s vremenom‘; ‘Kovačić? Izgledao je malo frustrirajuće‘

Povijest se ponovila, Luka je ponovno ispratio Matea iz četvrtfinala Lige prvaka
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 18. travanj 2023. 23:32

Povijest se ponovila. Luka Modrić ponovno je ispratio Matea Kovačića iz četvrtine finala Lige prvaka, baš kao i prošle sezone. Ukupnih 4:0 Real Madrida u dvomeču s Chelseajem vrijedi ostanka u utrci za najprestižniji klupski trofej. Modrić i Kovačić odigrali su cijelu utakmicu na Stamford Bridgeu i na analitičare stranih medija ostavili dobar dojam.

"U trenutku kada je počeo utjecati na igru, Madrid je počeo stvarati opasnost", piše španjolski list Marca kratku recenziju na još jednu uvjerljivu partiju Luke Modrića, te na kraju žali jer dobru šansu iz prvog dijela nije pretvorio u pogodak. Modrić je šutirao iz zahtjevnog kuta, a Kepa je uspio obraniti.

"Sjajno je Modrić došao u šansu i odlično opalio, ali Kepa je očistio", nadopisuje Marca.

image
GLYN KIRK Afp

Španjolski AS navodi da je Carlo Ancelotti uz pomoć Modrića i Tonija Kroosa poremetio planove Franku Lampardu.

"Lampardov plan bio je reducirati prostor krilnim napadačima Reala. Ancelotti se igrao s vremenom, spustio je impuls uz pomoć stručnjaka Modrića i Kroosa", stoji u njihovu osvrtu. CBS je za Modrića imao isključivo riječi hvale. Kažu, "s godinama postaje sve bolji".

Mateo Kovačić pokupio je nešto lošije kritike. Globalni medij Goal dao mu je ocjenu pet od 10, s komentarom da je "izgubio nekoliko dodavanja u ranoj fazi utakmice, a kasnije se popravio, ali nije odigrao sjajno".

image
ADRIAN DENNIS Afp

Daily Express iznosi istu ocjenu s nešto drukčijim komentarom. Kažu, "Kovačić je uglavnom bio tih i nije imao željeni utjecaj, nije diktirao meč, a Enzo Fernandez i Kante bili su učinkovitiji".

90min dao je nešto bolju ocjenu Chelseajevom veznjaku. Kovačić je po njihovom sudu zaslužio šesticu (također od 10), ali naveli su da je izgledao "malo frustrirajuće u posljednjoj trećini, uputio jedan senzacionalni volej te dobrim dodavanjima održavao Chelsea na protivničkoj polovici".

Evening Standard misli da je Kovačić odigrao odličnu utakmicu i dao mu je ocjenu sedam uz sud da je "uvijek dostupan u veznom redu kako bi Chelsea dobio potporu, ali suigrači nisu učinili mnogo". Nijedan drugi igrač Chelseaja nije dobio sedmicu.

Linker
02. svibanj 2024 14:45