Carlo Ancelotti

 CARLO HERMANN Afp
TRIJUMFALNO RASPOLOŽENJE

Ancelotti u pobjedama prašta sve: ‘Jako sam zgodan, pa nisam savršen. Apsurdno je kako su mu oduzeli golčinu‘

Modrić je zaradio pohvale u Napulju, ali bitku je zasad dobio jedino Toni Kroos
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 04. listopad 2023. 15:16

Real Madrid odigrao je šest utakmica u 17 dana. Ubitačni tempo razlog je zašto je početkom tjedna Carlo Ancelotti govorio o kritičnom dijelu sezone, ali rezultati ukazuju na upravo suprotno. Nije to bilo kritično, već izvanredno razdoblje za Kraljeve, koji su osvojili dva od dva derbija vrha tablice. Prvo je u subotu pala Girona (3:0), a zatim i Napoli (3:2) na stadionu Diego Maradona u C skupini Lige prvaka.

Modrić riješio komplikacije

Dakle, samo je derbi s Atletico Madridom (1:3) spriječio Kraljeve na putu do savršenstva, ujedno im je to jedini poraz u sezoni od 10 odigranih susreta. Upravo je tijesna pobjeda u Napulju označena kao potvrda sjajne reakcije na taj izgubljeni ogled, a Ancelotti je kao jednu od ključnih točaka trijumfa istaknuo Luku Modrića.

- Bilo je komplicirano kada smo primili gol za 2:2, mislim da je taj kazneni udarac vrlo upitan. No, Modrićev ulazak omogućio nam je bolju kontrolu igre i uspjeli smo doći do važne pobjede. Luka je napravio sve što sam tražio, tako treba reagirati igrač koji manje igra ili je malo ljutit. Bio je fantastičan - kazao je Talijan nakon što je našeg kapetana, koji se posljednje tri utakmice "hladio", uveo u igru u 65. minuti.

image

Luka Modrić i Fede Valverde

Isabella Bonotto/afp/profimedia

- Modrić donosi entuzijazam i energiju, on je naša motivacija za nastavak borbe i točka po kojoj se ravnam. Dan kada se umirovi zauvijek ću pamtiti - dodao je strijelac Fede Valverde, koji nije ostao zapisan u rubrici strijelaca jer njegov dalekometni udarac za 3:2 upisan je kao autogol vratara Alexa Mereta budući da mu se lopta odbila od glave u mrežu.

- Smiješno je to nazvati autogolom. I apsurdno - kratko je prokomentirao Ancelotti.

Perfektni Toni Kroos

I španjolska kritika, u ovom slučaju viđena na AS-u, Modrića je spojila s izrazima "savršenstva" i "odgode mirovine", poručivši da veteran "zaslužuje bolji tretman". Tamošnji portali ispunjeni su i fotografijama Judea Bellinghama, strijelca prvog pogotka Reala kojeg će još jednom nazvati novim Zinedineom Zidaneom, a neki analitičari (s Marce) i najboljim igračem svijeta u ovom trenutku. U trijumfalnom raspoloženju Ancelotti oprašta i pogreške, stoga vrataru Kepi Arrizabalagi nije zamjerio lošu reakciju prilikom prvog primljenog pogotka.

- Kepa malo pati u zračnim dvobojima zato što nije visok dva metra. Nitko nije savršen. Evo, ja sam jako zgodan, ali i dalje nisam savršen.

image

Jude Belllingham

CARLO HERMANN Afp

Posebno je upečatljiv ostao i nastup Tonija Kroosa. Prije nego što je ustupio mjesto Modriću, Nijemac je odigrao gotovo perfektno. Tri ključna dodavanja, samo jedna pogrešna duga lopta (7/8) i, gledajući ukupne paseve, njih 50 od 52 završilo je u pravim nogama. Kroos je diktirao tempo i pobijedio bitku koju zajedno s Modrićem vodi od starta sezone. U početku je bio podložan rotacijama, no sada prevladava snažno uvjerenje da će Kroos ipak ostati neprikosnoveni starter Reala.

Još uvijek nije jasno hoće li to poći za nogom i vođi hrvatske reprezentacije. S 38 na leđima, Modrić je daleko najstariji igrač ekipe (drugi je Nacho s 33), time i prva "žrtva" kada govorimo o smjeni generacije, aktualnoj upravo u središnjem redu Kraljeva. Ancelotti od Tchouaménija, Valverdea ili Camavinge mora napraviti stopostotno sigurnog veznjaka za Realovu sadašnjost i budućnost. Zato je Modrićeva minutaža takva kakva jest...

Linker
23. srpanj 2024 19:16