JEAN CATUFFE/DPPI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Jean Catuffe/dppi/Zuma Press/Profimedia
I TO JE MOGUĆE

Asistencija će se zauvijek pamtiti, ali jedan drugi podatak govori kakvu je utakmicu odigrao Modrić!

Potpuno je nevjerojatno da je on s 36 godina bio četvrti igrač po broju pretrčanih kilometara na utakmici
Piše: SNObjavljeno: 13. travanj 2022. 12:51

Spektakularnu su utakmicu sinoć odigrali Real i Chelsea u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Londonski klub je imao utakmicu pod kontrolom i vodstvo od 3:0 s kojim je prolazio u Ligu prvaka, a onda je uslijedila majstorija Luke Modrića i nevjerojatna asistencija za Rodrygo koji je golom za 3:1 odveo utakmicu u produžetak. Tamo se Londončanima ukazao Karim Benzema...

Hvalospjevi za Modrića ne prestaju od trenutka kada je poslao tu loptu za Brazilca, a nije to bilo jedino što je Luka napravio. Diktirao je igru Reala i po mnogima bio najbolji igrač 'Kraljevskog kluba'. Sofascore mu je za izvedbu dala 7,3 - u redovima Reala tu ocjenu je dobio još samo Rodrygo.

image
Screenshot

No, Modrić nije samo plijenio odličnim dodavanjima već i trkom. Potpuno je nevjerojatno da je on s 36 godina bio četvrti igrač po broju pretrčanih kilometara na utakmici. U toj kategoriji prednjačio je Chelseajev Marcos Alonso sa čudesnih 15,58 pretrčanih kilometara. Slijedi Kai Havertz s 15,09, a onda slijede dva Realovca - Federico Valverde koji je pretrčao 14,01 kilometara te Luka Modrić s 13,72 kilometra.

'Poštenu' kilometražu je imao i Mateo Kovačić koji je izašao na početku drugog produžetka, a do tada je 'prikupio' 12,81 kilometara. Kovačić je također bio asistent i to za treći gol svoje momčadi, onaj kojeg je postigao Timo Werner u 75. minuti i kada se činilo da će Chelsea nastaviti put k obrani naslova prvaka Europe.

Kovačić je od Sofa Scorea dobio ocjenu 7,6 - bolji od njega u redovima Chelseaja su bili Mason Mount (8,4), Timo Werner (8,3) i Reece James (7,8).

Linker
20. svibanj 2024 13:14