KERSTIN JOENSSON Afp
MEDIJI PRED UTAKMICU

Austrijanci s optimizmom iščekuju Dinamo: Modri su za Salzburg zadnja prilika u Ligi prvaka

Oni u Dinamu, kao klubu iz "donjeg doma" Lige prvaka, vide svoju veliku prigodu
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 23. listopad 2024. 07:00

"Vrijeme je za fokus na Ligu prvaka i prve bodove" - austrijski mediji, ali i pristaše Salzburga, s neskrivenim optimizmom iščekuju dolazak zagrebačkog Dinama i sraz u Red Bull Areni.

Kada su nakon ždrijeba u Nyonu vidjeli raspored utakmica u Ligi prvaka, u Maksimiru su razložno konstatirali da Dinamo svoju priliku glede osvajanja bodova mora tražiti prije svega u tri utakmice (zaredom) - protiv Monaca, Salzburga i Slovana.

No, posve identično razmišljanje imaju i Austrijanci. Oni u Dinamu, kao klubu iz "donjeg doma" Lige prvaka, vide svoju veliku prigodu.

Nakon prošle, razočaravajuće sezone, kada je nakon deset uzastopnih titula naslov prvaka Bundeslige prepustio Sturmu iz Graza, Salzburg je loše započeo i aktualno prvenstvo. Posebice je navijačima "bikova" teško pao poraz protiv Sturma (0-5). Samo nekoliko dana ranije na Red Bull Areni posramio ih je i francuski Brest, pobijedivši 4-0.

Poniranje Salzburga zaustavljeno je tek prošle subote domaćom pobjedom protiv (11-plasiranog) Altacha 2-1, preokretom u završnici utakmice. Je li se momčad doista "napunila samopouzdanjem", kako tvrdi "Mali Pep" (trener Pepijn Lijnders)? Austrijski mediji konstatiraju kako je nakon dva poraza na startu (Sparta, Brest), utakmica s Dinamom de facto posljednja prilika Salzburgu glede ambicija da se plasira među 24 momčadi i nastavi natjecanje u Ligi prvaka.

Linker
24. listopad 2024 12:39