MIGUEL MEDINA Afp
SADA JE SVE JASNO

Barcelona ispala iz Lige prvaka! Inter očekivano odradio posao, još jedan španjolski velikan na rubu

U prve dvije večerašnje utakmice Lige prvaka vidjeli smo čak osam golova
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. listopad 2022. 20:35

Inter je očekivano matirao Viktoriju Plzen (4:0) i izborio osminu finala Lige prvaka. Bayern i Inter iz skupine C idu dalje, Barcelona drugu godinu zaredom mora u Europsku ligu.

Na Camp Nou zaleđeni su gledali u ekrane koji su emitirali sliku iz Italije, dok se Barca pripremala za ogled s Bayernom, a nade su samo nestajale. Portali iz Barcelone udarno su pratili drugi potop u nizu koji će klub koštati vjerojatno stotinjak milijuna eura po raznim osnovama, kolateralno tko zna koliko i težak je udarac na ponos. Liga prvaka i Europska liga, nije to niti slučajno isto...

Inter je morao pobijediti na San Siru i sve je bilo riješeno jer bolji je od Barcelone u međusobnom omjeru. Dominirali su, iako su Česi u početnoj fazi susreta odgovarali, no vidjeli se da je pitanje kad će ih probiti. Mkhitaryan i Džeko nisu zabili šanse da bi u 35. minuti Armenac poentirao glavom na drugoj vratnici. Mkhitaryanu je ubacio Bastoni s lijeve strane. Drugi gol dao je Džeko iz blizine na pas Di Marca, također slijeva. Prije toga Barella je poslao odličnu loptu...

>>> GOLOVE S UTAKMICE INTER - VIKTORIA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Džeko je poentirao i treći put što mu je čak 12. pogodak protiv Viktorije za razne klubove u desetom susretu. Počevši od češke lige gdje je igrao za Teplice. Bitna je vijest da se vratio Romelu Lukaku i odmah centarforski pogodio za 4:0 u finišu susreta. Trebale su mu samo četiri minute na terenu. To je važno i za Belgiju, našeg suparnika na Svjetskom prvenstvu.

Club Brugge već je ranije izborio osminu finala u skupini B, ali nakon četiri pobjede naletio je Porto koji je u Belgiji slavio 4:0. Tako je prekinuo bajku... U prvom dijelu strijelac za Porto bio je samo Iranac Taremi, koji je pogodio i za četvrti gol, u međuvremenu su zabijali Evanilson i Eustaquio.

>>> GOLOVE S UTAKMICE CLUB BRUGGE - PORTO POGLEDAJTE OVDJE <<<


SKUPINA C

INTER – VIKTORIA PLZEN 4:0

MILANO Stadion Giuseppe Meazza. Gledatelja: Sudac: Andreas Ekberg (Švedska).

Strijelci: 1:0 – Mkhitaryan (35), 2:0 – Džeko (43), 3:0 – Džeko (66), 4:0 – Lukaku (87)

INTER: Onana – Škriniar, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu (od 71. Asllani), Mkhitaryan (83. Gagliardini), Dimarco (od 76. Gosens) – Martinez (od 83. Lukaku), Džeko (od 71. Correa). TRENER: Massimilliano Ferris.

VIKTORIA PLZEN: Stanek – Hejda, Pernica, Tijani (od 52. Jemelka) – Havel, Kalvach (od 70. N‘Diaye), Bucha, Mosquera – Jirka (od 46. Holik), Vlkanova (od 84. Pilaf) – Bassey (od 46. Chory). TRENER: Michal Bilek.

---- -----

SKUPINA B

CLUB BRUGGE – PORTO 0:4

BRUGGE Stadion Jan Breydel. Gledatelja: Sudac: Michael Oliver (Engleska).

Strijelci: 0:1 – Taremi (33), 0:2 – Evanilson (57), 0:3 – Eustaquio (60), 0:4 – Taremi (70)

CLUB BRUGGE: Mignolet – Odi (od 71. Meijer), Mechele, Sylla (od 71. Boyata), Buchanan – Nielsen (od 80. Audoor), Onyedika (od 81. Balanta), Vanaken – Skov Olsen (od 71. Nusa), Jutgla, Lang. TRENER: Carl Hoefkens.

PORTO: Diogo Costa – Pepe (od 89. Martinez), Cardoso,, Carmo, Sanusi (od 77. Wendell) – Otavio, Uribe, Eustaquio (od 77. Bruno Costa) – Evanilson (od 89. Conceicao), Taremi, Galeno (od 77. Veron). TRENER: Sergio Conceicao.

Linker
21. travanj 2024 03:43