LLUIS GENE
SPEKTAKL U LISABONU

Bayern je novi prvak Europe, Perišić slavi klupski uspjeh karijere, njegova zamjena veliki junak finala!

Bavarci su nakon sedam godina opet prvaci Europe, Perišić postao 11. Hrvat na europskom tronu!
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. kolovoz 2020. 19:49

PSG - BAYERN 0:1 (Coman 59')

PSG: Navas - Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat (od 79. Kurzawa) - Herrera (od 72. Draxler), Marquinhos, Paredes (od 65. Verratti) - Di Maria (od 79. Choupo-Moting), Neymar, Mbappe

BAYERN: Neuer - Kimmich, Boateng (od 25. Sule), Alaba, Davies - Goretzka, Thiago - Gnabry (od 68. Coutinho), Muller, Coman (od 68. Perišić) - Lewandowski

KRAJ
Bayern je po šesti put na krovu Europe! Ivan Perišić je prvi put u karijeri osvajač Lige prvaka!

92' - Kakva šansa za PSG
Brza kontra Pariza, Mbappé je izbacio Neymara pred vratima, Neymar je iz okreta pronašao Choupo-Motinga, ali je ovaj iz blizine promašio cijelu loptu. Kako je Bayern dopustio takvu kontru?

90' - Još pet minuta
Samo još pet minuta dijeli Bayern od novog naslova klupskog prvaka Europe.

86' - Bavarci će teško ispustiti prednost
PSG već 10-tak minuta ne uspijeva napasti njemačkog prvaka, što je jasan znak da Parižani nemaju ni ideje ni snage. Bayern bez većih problema kontrolira igru.

84' - Coutinho prijetio iz slobodnjaka
Coutinho se ukazao prvi put nakon što je ušao. Solidno je izveo slobodan udarac, ali lopta je otišla pokraj gola.

78' - Neymar izgleda umorno
PSG u nastavku čeka neku Neymarovu čaroliju, ali nje nema. U posljednjih 10-tak minuta Brazilac izgleda umorno, kao da se potrošio.

74' - Mbappé srušen u 16 metara
Parižani se dakako neće predati, napadaju i dalje, ali stalno im nešto nedostaje. U 74. minuti Mbappé je dobro prošao, bio je srušen u kaznenom prostoru, ali sudac nije pokazao na 11 metara. A nije da nije bilo elemenata...

70' - Promašio i Marquinhos
Di Maria je sjajnom loptom proigrao Marquinhosa, ovaj je u jako dobroj poziciji pucao, ali je Neuer bio na mjestu. Bila je to najveća šansa PSG-a u nastavku utakmice. Neymar i suigrači očito se ne misle predati.

68' - Ušao i Perišić
Ivan Perišić dobio je priliku pokazati što zna u posljednjih pola sata. Flick je prednost dao Comanu i čini se da je bio u pravu, ali nije zaboravio na Perišića. PSG je umoran, malo i šokiran nakon primljenog gola, Perišić će imati prostora.

63' - Coman pucao, Silva spašavao
PSG bi sada trebao napasti, a Bayern se digao nakon što je zabio. Ponovno je Coman bio u šansi, ali je Thiago Silva spasio čisti gol. Teško će PSG okrenuti utakmicu, prije će primiti drugi gol.

62' - Bayern je šansu iskoristio, PSG nije
Teško je reći da su Bavarci u sat vremena igre nadigrali Francuze, ali ono što su igrači PSG-a promašili, Coman je pogodio.

59' - 0:1 Coman ⚽
Kimmich je ubacio točnu loptu na drugu vratnicu, Coman je bio na pravom mjestu, neometan je pucao glavom i zabio za 1:0.

50' - PSG vreba, ali nedostaje ključno dodavanje
U pet minuta nastavka vidjeli smo sličnu igru kao u prvom dijelu. Bayern drži loptu, a PSG vreba kontru. U dvije situacije bio je blizu, al ije nedostajalo bolje završno dodavanje nakon kojeg bi netko od Parižana bio u ziceru.

45' - Mbappé promašio priliku utakmice
Kakva prilika za Mbappéa! Najprije je Mbappé dodao loptu do Herrera, koji je bio u prilici, ali je nesebično vratio loptu do Mbappéa koji je imao veliki zicer s nekih osam metara, ali je pucao slabo i Neuer je to lako obranio.

41' - Malo zatišja na terenu
U posljednjih 10-tak minuta Bayern je taj koji i dalje više napada, ali bez pravih šansi za pogodak. PSG s druge strane nije uspio složiti niti jednu kontru u ovom razdoblju.

31' - Lewandowski ponovno prijeti
Napao je i Bayern, ubačaj Kimmicha, Lewandowski se odlično snašao pred vratima i pucao glavom, ali je Navas bio na mjestu.

25' - Sule umjesto Boatenga
U pitanju je ozljeda, ali i prije nje Boateng nije izgledao dobro, jer su Mbappé i Neymar jurili pokraj njega.

23' - Di Maria promašio veliku šansu
PSG odmah uzvraća novom kontrom. Neymar je potegao s loptom, dao do Di Marie, Argentinac je zastao, odigrao dupli pas s Paredesom, ali je onda iz dobre pozicije prebacio vrata.

22' - Lewandowski u vratnicu
Evo i brzog odgovora Bayerna. Lewandowski je primio loptu u srcu kaznenog prostora, lijepo se okrenuo, pucao, ali je pogodio vratnicu.

21' - Tuchelov plan bolji nego Flickov
Bayern je oštro krenuo, ali Tuchel zna da se tako ne može igrati dugo i čim je Bayern malo popustio, PSG je krenuo sa svojim sjajnim kontrama. Vidjeli smo protiv Lyona koliko je Bayern ranjiv u obrani, samo treba vidjeti može li PSG pronaći recept za Neuera.

18' - Neuer skinuo zicer Neymaru
Opasan je PSG iz kontri, jako opasan. Mbappé je proigrao Neymara, ovaj se sjurio pred Neuera, ali bio je malo iskosa te se Nijemac odlično postavio i obranio ovu šansu.

15' - Prilika Mbappéa
Opet brza akcija PSG-a i prva prilika na utakmici. Mbappé je ušao s lijeve strane, pucao, ali ga je Boateng izblokirao.

14' - Prva kontra Parižana
Čim su brzo probili presing Bavaraca, Parižani su došli do vrlo izgledne kontre koja je završila udarcem Mbappéa, ali u blok.

13' - PSG se polako stabilizira
Parižani kao da se ipak privikavaju na ubitačan presing njemačke momčadi i polako izgledaju sve bolje. No, ne i opasno, jer je Neymar odsječen, a Mbappé uvijek okružen s trojicom.

6' - Bayern izgleda bolje
Bayernov presing za sada je previše intenzivan za igrače Pariza. Bayernovi igrači su brži i jači u tim duelima tako da stalno imaju posjed.

2' - Visoki presing s obje strane
Odmah se vidi da obje momčadi imaju ideju visoko napasti suparnika čim primi loptu, To je odmah jamstvo spektakularnog finala, jer kad se te linije probiju, bit će prostora za napade.

1' - Utakmica je počela

Perišić ostao na klupi
Iznenađenje? Nije ako je Coman spreman, a vjerojatno ga Flick ne bi stavio da nije. Coman je ipak prvo lijevo krilo Bayerna, a Flick se nije držao one da se pobjednička momčad ne mijenja. šteta, Perišić je i četvrtfinale i polufinale odigrao sasvim dobro.

To je to! Stigli smo do velikog finala Lige prvaka u kojem će se večeras na lisabonskom "stadionu svjetla" sastati momčadi francuskog prvaka, Paris SG-a i njemačkog šampiona Bayerna.

Prvi je to puta u povijesti da je klub s Parka prinčeva stigao do završnog boja za europsku titulu, i to u jubilarnoj 50. godini svog postojanja. Bavarci dakako, imaju pet kontinentalnih naslova, ali i pet poraza u finalima. Ono za njih posljednje, odigrano 2013. godine uspjeli su pobijediti, kada su u njemačkom dvoboju na Wembleyju porazili dortmundsku Borussiju.

Pogodak je tada, u 60. minuti dvoboja za početno vodstvo Bayerna zabio - Mario Mandžukić. Može li danas slično napraviti još jedan hrvatski as Ivan Perišić provjerite s nama u izravnom tekstualnom prijenosu na portalu SN.

Utakmica počinje u 21 sat, a sudit će je talijanski arbitar Daniele Orsato.

Linker
20. travanj 2024 19:27