TOBIAS SCHWARZ Afp
PROBLEM ZA KOMPANYJA

Bayern se za Dinamo priprema bez čak 11 igrača, jedan će zaigrati i protiv Hrvatske

Nakon reprezentativne stanke, bavarski klub će u akciju 14. rujna, kada će odraditi gostovanje kod Kiela
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 02. rujan 2024. 14:50

Dinamo Ligu prvaka otvara s Bayernom, koji je jučer bio sudionik posljednje utakmice 2. kola Bundeslige ugostivši Freiburg u Münchenu. Nakon reprezentativne stanke, bavarski klub će u akciju 14. rujna, kada će odraditi gostovanje kod Holstein Kiela, a potom, tri dana kasnije, na Allianz Arenu stiže Dinamo.

Trener Vincent Kompany u stanci baš i neće moći uigravati momčad za nastavak sezone, jer na raspolaganju neće imati niz igrača koji će biti sa svojim reprezentacijama. Trojicu je pozvao bivši Bayernov strateg Julian Nagelsmann, Joshua Kimmich, Jamal Musiala i Aleksandar Pavlović stižu pod njemački stijeg. Njemačka 7. rujna u Düsseldorfu igra s Mađarskom, a tri dana kasnije s Nizozemskom u Amsterdamu.

Kane neupitan u Engleskoj

Dvojica će u akciju s Francuskom, već standardni reprezentativac Dayot Upamecano te Michael Olise, koji se nakon osvojenog srebra na Olimpijskim igrama u Parizu nada premijernom nastupu za A reprezentaciju. Francuzi će također nastupiti u Ligi nacija, Italiju u Parizu dočekuju 6. rujna, dok 9. rujna s Belgijom igraju u Lyonu. Harry Kane je, jasno, neupitan i kod privremenog izbornika Engleske Leeja Carsleyja. Europski doprvaci igraju 7. rujna s Irskom u Dublinu i s 10. rujna s Finskom na Wembleyju.

Protiv Hrvatske ćemo na dijelu imati priliku vidjeti mogućnosti Joaa Palhinhe, Vatreni u Lisabonu kod Portugala gostuju 5. rujna, dok tri dana kasnije Portugalci na istom mjestu dočekuju Škotsku. Konrad Laimer će, pak, stići u susjedstvo, njegova Austrija 6. rujna u Ljubljani igra sa Slovenijom, a 9. rujna u Oslu s Norveškom.

Kanađani se pripremaju za SP

Dvojica će morati na dulje putovanje. Minjae Kim s Južnom Korejom nastavlja azijske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine (u Seoulu s Palestinom 5. rujna i s Omanom u Muscatu 10. rujna), a Alphonso Davies s Kanadom igra protiv reprezentacija dviju država s kojima će njegova domovina ugostiti sljedeći Mundijal. Kanada 7. rujna igra sa SAD-om u Kansas Cityju pa nakon toga u Arlingtonu i s Meksikom 10. rujna.

Na popisu onih kojih Kompany neće imati na raspolaganju je i mladi reprezentativac Francuske Mathys Tel, koji igra kvalifikacije za Euro U21 sa Slovenijom u Angersu (6. rujna) i s Bosnom i Hercegovinom u Le Mansu (10. rujna). Dakle, bez ukupno 11 igrača Bayern kreće u pripreme za Kiel i Dinamo.

Linker
05. rujan 2024 10:39