Manolas Barcelona
 REUTERS/Tony Gentile / REUTERS
U LOVU NA FINALE

BILA JE TO NOĆ KADA JE VUČICA ODUŠEVILA ČITAVU EUROPU! KAKO REDSI MOGU SRUŠITI BARCU? Oni imaju recept: -2 gola u sat vremana i treći pada sigurno!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. svibanj 2019. 19:05

Alisson Becker jednom je uspio. Lani. Bio je na vratima Rome i sudjelovao u toj velikoj senzaciji, jednoj od najvećih zadnjih godina Lige prvaka. Dakle, Barcelona je iz prve utakmice četvrtfinala donijela na Olimpico velikih 4:1. Činilo se i nedostižnih, jer, ipak je to Barca i, ipak je ono Roma.

- Naravno da će biti teško, ali mi vjerujemo. Neka bude nakon sat vremena igre 2:0, treći onda pada sam - hrabrili su se uoči uzvrata Romini navijači, a i igrači su stalno ponavljali kako vjeruju u čudo, kako ništa još nije riješeno.

I doista, recept je bio otprilike takav. Džeko je zabio već u šestoj minuti, natjerao navijače da počnu sanjati, iako je daleko to još bilo od mirisa senzacije. No, bilo je očito da Barca nije prava, da to nije ona ubojita, strašna momčad. Kao da su svi u katalonskoj momčadi, uključujući i Messija, bili uvjereni kako se nikakvo čudo ne može dogoditi.

Međutim, eto ti navijačkih želja, sjajni Džeko u 58. minuti izborio je jedanaesterac, De Rossi zabio. Bila je 58. minuta, dakle, nakon sat vremena uistinu 2:0. Euforija na Olimpicu, Roma u transu, Barcelona u grču i strahu.

Vrijeme je prolazilo, Rimljani se nisu predavali, gol je visio u zraku. I zabio je osam minuta prije kraja, nakon kornera, Manolas. Jedan gol, samo jedan gol odveo bi Barcu u polufinale, ali nije to bila ta noć. Bila je to večer za senzaciju i čudo, je li takva i ova danas na Anfieldu? S time da je Liverpoolu 3:0 dovoljno ‘samo’ za produžetke! Alisson Becker opet je na golu momčad koja lovi Barceloninu veliki prednost, vjerojatno i sam teško može zamisliti da ima ‘dva od dva’. Ali, ako nakon sat vremena bude 2:0...

Linker
02. svibanj 2024 08:07