Damir Krajac / CROPIX
VEČERAS POD POSEBNIM POVEĆALOM

BILA JE TO UTAKMICA KOJA JE MISLAVU ORŠIĆU PROMIJENILA ŽIVOT Šokirao je Talijane, zaslužio je čistu desetku i mjesto u Dinamovoj povijesti

MISLAV ORŠIĆ Modri krilni napadač dobio je ‘desetku’ nakon dvoboja s Atalantom u Maksimiru 18. rujna
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. studeni 2019. 14:24

Jednom kad ćemo se sjećati Mislava Oršića prva asocijacija će biti - Atalanta. Ona utakmica u Maksimiru, 90 minuta nakon kojih mu se naklonio i sumnjičav nogometni svijet. Hat-trick, veličanstvena, savršena predstava za “desetku” i mjesto u Dinamovoj povijesti. Mislav Oršić skroman je dečko, koji nikad nije poletio na krilima svojim uspjeha, koij nikad sebe neće isticati niti će zbog jedne takve utakmice prestati igrati i napredovati.

- Nisu nas Talijani toliko podcijenili u prvoj utakmici, koliko smo mi kao momčad, svi igrači, odigrali sjajnu partiju. Utakmicu smo dobili svi mi, a ne samo ja ili neki drugi pojedinac - ponavljao je često Oršić, dok je neki dan u razgovoru za SN kazao:

- Sigurno će sad Atalanta ući u utakmicu s više respekta nego prije početka skupine!

Da, sigurno će više paziti i na njega, ako je donedavno to i bio, Oršić već dugo nije tajno oružje već jedna od udarnih snaga Bjeličina Dinama. Bit će to i na San Siru, iako, sigurni smo, pod posebnim povećalom suparničkih braniča.

Italiju je već okusio

Oršić je, poput Petkovića, iskušao Italiju. Ne kao Bruno, imao je samo jednu postaju, u Speziji, ali također je otišao “neostvaren”, nedokazan. Putovi su bili okolni, to već znamo, sad se vraća na Čizmu, na najveću pozornicu. I dalje u odličnoj formi. Naime, od te utakmice u Maksimiru i hat-tricka Atalanti, Oršić je još devet puta tresao mrežu suparnika, a posebno je zanimljivo i simptomatično da je svih devet zabio izvan Maksimira. Hat-trickom je počastio navijače u Velikoj Gorici i na Rujevici, po jedan je zabio Šahtaru, Karlovcu i Lokomotivi. Možda je slučajno, ali moguće je i da ima veze s načinom igre suparnika, svaki domaćin protiv Dinama ipak igra otvorenije nego u Maksimiru, uvijek je na gostovanjima više prostora. Pa, očekujemo da prostora bude i na San Siru, jer Atalanta će ga sigurno, kad-tad otvoriti. Idealno za Oršića, kako je pobjegao Talijanima u Zagrebu, mogao bi i u Milanu.

Postao je u međuvremenu Oršić i standardni reprezentativac, debitirao je protiv Azerbajdžana još i prije Atalante, uglavnom ovo je njegova jesen, kao iz bajke. Još da je ušla ona sjajna akcija u Harkivu kad je krenuo sa svoje polovice, prošao sve i pogodio vratnicu... Tada nije uspio, ali pokazao je da može i koliko može, zasad se ne vidi koliko visoko može, gdje mu je granica. Prva utakmica s Atalantom mu je promijenila život, neka i ova večerašnja bude po nečemu posebna.

Linker
24. travanj 2024 05:12