PAU BARRENA Afp
LJUTITI TRENER BARCELONE

‘Bili smo bolji od Bayerna, dominirali smo i pokorili ih. Bio je to dan za pobjedu, no oni ne praštaju‘

Xavi nije skrivao koliko je ljut i razočaran nakon teškog poraza od Bayerna
Piše: SNObjavljeno: 14. rujan 2022. 07:24

Barcelona nije izašla iz rupe u kojoj je već godinama kad je Bayern s druge strane. Što vrijedi Xavijevoj momčadi što je stvorila šest, sedam velikih prilika kad nije zabila gol, a suparnik je zabio dva. Napredak je to u odnosu na posljednje susrete protiv Bavaraca - koji sad imaju pet pobjeda u nizu protiv Barce - ali i slaba utjeha navijačima.

"Mislim da smo bili bolji u mnogočemu, parirali smo im fizički, dominirali smo loptom. Ali ne možete toliko griješiti. Ljut sam. Osjećaj je takav da dominiraš, da si bolji ali gubiš. Ljut sam. I ljut, ali i ponosan. Bili smo bolji, ali ovdje se radi o pobjedi. Oni su gotova momčad, a mi smo u procesu stvaranja. Moramo se poboljšati. Šteta!"

Tako je poraz doživio Xavi. Te pojasnio zašto je Barca izgubila utakmicu.

"Nije dovoljno natjecati se. Ponosan sam na igru, ali moramo poboljšati obrambenu tranziciju i zabijati šanse. Prvo poluvrijeme je bilo izvrsno. Dobar intenzitet. Ali zbog dva detalja gubimo utakmica. Kada promašujete u Ligi prvaka, na kraju platite za to. Bili smo bolji od Bayerna, bio je to dan za pobjedu, ali previše smo promašili. A oni ne opraštaju."

Vratio se Xavi još malo igri.

"Mislim da smo igrali jako dobro, prvi dio je bio naš po svemu, osim po golovima. Rezultat ne odražava ono što se događalo na terenu. Moramo zadržati pozitivne stvari. Rezultat je totalno negativan i moramo učiti na svojim pogreškama. Puno je toga ostalo, ali to je korak unatrag. Poraz nije zaslužen, ali se dogodio zbog naših pogrešaka."

Mnogi tvrde da je bio 11-erac na Dembeleu i to kod 0:0.

"Nisam vidio. Svi mi govore da jest, ali, na kraju krajeva, nismo mi krivi ako je i bio, a nije suđen. Ljut sam, ne volim gubiti i nismo to zaslužili. Mislim da smo bili bolji. Pokušavam biti iskren, dominirali smo i pokorili ih. Učimo na svojim pogreškama. Nažalost, tako je. Ne može nam se dogoditi onakav gol iz kornera, ili onakva kontra."

Lewandowski je najviše promašivao.

"Mislim da nije u pitanju pritisak, s njegovom zrelošću i iskustvom to nije bio razlog za promašaje. To je nogomet i to se događa svima. I dogodilo se na stadionu na kojem inače ne promašuje."

Linker
20. travanj 2024 09:03