Epsilon/Getty Images
UGLEDNA SPORTSKA OBITELJ

'BILO JE PITANJE VREMENA KADA ĆE POKAZATI SAV SVOJ TALENT' Španjolci se raspisali o obitelji Vlašić i nadolazećoj nogometnoj zvijezdi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. listopad 2018. 21:04

Sjajna predstava mladog Vatrenog Nikole Vlašića u utakmici njegovog CSKA iz Moskve protiv madridskog Reala nije prošla nezapaženo u španjolskim medijima.

Ugledni AS tako piše da je bilo pitanje vremena kada će talent mladog Vlašića isplivati na površinu budući da dolazi iz ugledne sportske obitelji. Nikolin otac Joško Vlašić bio je desetobojac i državni rekorder u bivšoj državi, a njegov najveći uspjeh je osvajanje zlatne medalje u desetoboju na Mediteranskim igrama 1983. No, osim kao sportaš, Joško je poznat i kao trener.

AS ističe kako je Joško Vlašić, ni manje ni više, otac i trener legendarne heroine hrvatskoga sporta Blanke Vlašić, uspješne hrvatske atletičarke i dvostruke svjetske prvakinje u skoku u vis.

Blankin brat Nikola još nema takve fantastične rezultate, ali se zasad može pohvaliti da ga je renomirani The Guardian uvrstio među 40 najboljih svjetskih mladih igrača U-21. U svojoj premijernoj sezoni u najjačem europskom klupskom natjecanju srušio je aktualnog prvaka pogotkom već u 2. minuti utakmice te je u tom susretu i ocijenjen kao najbolji igrač.

Osim sjajnoga pogotka sudjelovao je u brojnim akcijama te se iskazao požrtvovnom i kvalitetnom igrom. Nedvojbeno će, ako nastavi s ovakvim sjajnim igrama, uskoro zaslužiti i poziv izbornika Dalića u A nacionalnu vrstu.

Linker
07. svibanj 2024 07:46