Reuters
LOŠ SCENARIJ ZA SVE

BIT ĆE TO PRAVI NOGOMETNI RAT! DANI OLMO REKAO VELIKU ISTINU UOČI DINAMOVE UTAKMICE ODLUKE 'Takav ishod u utorak nikome ne odgovara'

'I mi i oni ćemo tražiti pobjedu, neodlučeno zapravo ne odgovara nikome. Ići ćemo ih dobiti, kao što smo išli svaku utakmicu ove sezone', kaže Dani Olmo uoči okršaja s Atalantom na San Siru (21.00).
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 25. studeni 2019. 17:39

Puno smo puta u zadnjih sedam dana otkako je od „Olmića” definitivno postao Olmo razgovarali s Danijem, novim španjolskim A-reprezentativcem, no važne utakmice smjenjuju jedna drugu. Hajduk je već „ad acta”, slijedi Atalanta...

Ipak, mali osvrt na derbi. Ponovno se Dinamu dogodilo da ishod ni rezultat nisu kakvi su trebali biti prema stvorenim prilikama...

- Ma igrali smo dobro, ali šteta samo što nismo zabili te šanse što smo imali. Nisam gledao statistiku, ali mislim da je Hajduk pucao samo jednom po golu, iz penala. No, taj kazneni udarac je naša pogreška iz koje trebamo izvući pouku. Trebamo i još malo više energije imati u takvim utakmicama, da možemo stisnuti do zadnje minute – kaže nam Olmo i dodaje da je glavno da su svi koji su nastupili protiv Splićana dobro, a i bod s obzirom na stanje na ljestvici nije loš jer s dobro odigranom utakmicom iza nas gledamo prema Atalanti.

Ispalo je da su u dva ovosezonska derbija „modri” bili bolji od „bijelih”, a oni su uzeli četiri boda.

- Da. Malo nas to ljuti, ali takav je nogomet. Opet pouka. Trebamo napraviti sve da nam se to više ne događa. Prvi smo i dalje, to je ipak najvažnije, treba tako i ostati.

Dinamo će imati dan više za oporavak i pripremu od Atalante, koja je u subotu izgubila od Juventusa (razgovarali smo prije utakmice).

- Znamo da će biti teško, jer oni doduše imaju jedan bod, ali ako dobiju obje preostale utakmice imaju izglede za prolaz. Mi također ako pobijedimo imamo šanse da budemo drugi i tako moramo ući u utakmicu. Naša je motivacija proljeće u Ligi prvaka. Imamo dobru momčad, dobru igru, dobru atmosferu, sveukupno mi je dobar osjećaj za utorak.

Bit će to svojevrsni finale, jer premda bi Dinamu bod garantirao treće mjesto i proljeće u Europskoj ligi, cilj je ove sezone viši, maloprije ga je spomenuo i Olmo. Atalanti, pak, bod manje znači, iako ni s njim ne bi izgubila sve izglede za treće mjesto, ako Manchester City istodobno svlada Šahtar.

- Pa da, naravno. I mi i oni ćemo tražiti pobjedu, neodlučeno zapravo ne odgovara nikome. Ići ćemo ih dobiti, kao što smo išli svaku utakmicu ove sezone.

Međutim, ovaj put će izostati faktor iznenađenja, kao tog 18. rujna...

- Bit će teža sigurno. Tada smo super ušli u utakmicu, rano zabili, imali istu energiju svih 90 minuta, a pogotovo u prvom poluvremenu. Ako to prvo poluvrijeme protiv Atalante iz Zagreba ponovimo u utorak u Milanu imat ćemo puno izgleda da na kraju slavimo. Imamo se na što osvrnuti kad pogledamo unatrag, ali moramo sve dobro što smo pokazivali sada pomiješati kako bismo bili što bolji u tih 90 minuta na San Siru.

Iako će stadion biti poluprazan što se perspektive domaćina tiče, a polupun iz Dinamove, s više od 5000 navijača „modrih” na tribinama, neće to biti kao da se igra u Bergamu, čut će se i goste.

- Uvijek dosad kad smo igrali u gostima osjetili smo podršku naših navijača koji su bili došli. Čitao sam da će slično, ako ne i još bolje biti i na San Siru. Mi ne igramo samo za sebe nego i za naše navijače, puno nam znači što će ih toliko putovati u Milano. Naravno da trebamo pobijediti i za njih.

Olmo i svi u plavoj svlačionici su optimisti, vjeruju da Dinamo može završiti drugi u skupini.

- Zašto ne? Imamo šanse. Idemo svaku utakmicu pobijediti i biti što bolje plasirani.

Osvrnuo se Dani još jednom i na debi u španjolskoj reprezentaciji, Talijani će ga posebno motriti.

- Puno mi znači, to mi je bio jedan od najsretnijih trenutaka u životu, kojeg sam sanjao valjda stotinu puta. Uspio sam, zabio sam i gol, dobio sam dodatnu motivaciju za budućnost, no svjestan sam da će biti teško ući među 23 za Euro.

Izbornik se ponovno promijenio, peti put računamo li smjenu Lopeteguija uoči samog Svjetskog prvenstva u Rusiji. Vratio se Luis Enrique.

- Da. Želim se i ovim putem zahvaliti Robertu Morenu što mi je dao priliku da postanem A-reprezentativac, a dobra stvar u povratku Luisa Enriquea je da to znači da se već osjeća bolje, iako ta bol koju je doživio ne može nikada proći i zbog toga mi je stvarno žao.

Luis Enrique je bio prvi koji je Danija Olma pozvao da trenira s A-reprezentacijom, uoči Lige nacija u Zagrebu prije nešto više od godinu dana, dok je još Moreno bio samo pomoćnik.

- Da, trenirao sam jedan dan, jedan trening. Zna već Luis Enrique za mene otad, razgovarali smo o utakmici protiv Hrvatske tada, tako da se nadam da ćemo ponovno surađivati – poručio je Olmo.

Linker
02. svibanj 2024 05:47