Ozljeda Bartosza Kapustke
 FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp
MODRI OPET FAVORITI

Bizarna ozljeda: Protivnik Dinama u Zagreb stiže bez jednog od svojih najboljih igrača!

‘Ostvarili smo temeljni zadatak, a sad ćemo se boriti za ostvarenje snova‘, poručuje trener Legije.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 27. srpanj 2021. 22:44

I na uzvratu u Tallinnu poljska je Legia svladala Floru, pa će se tako sučeliti Dinamu u 3. kvalifikacijskom kolu za ulazak u Ligi prvaka. Slavili su Poljaci 1:0 (0:0) pogotkom Portugalca Rafaela Lopesa u 67. minuti, istaknimo da je asistent za pogodak bio naš reprezentativac Josip Juranović.


U prvoj je utakmici, podsjetimo, Legia pobijedila 2:1, međutim, tu je pobjedu teško izborila, budući da je i estonski prvak imao nekoliko pravih prilika. I na uzvratu su Estonci napravili dosta problema favoriziranim Poljacima, no na kraju je ipak presudila pojedinačna kvaliteta Legijinih igrača i sljedeće srijede u Maksimir dolazi poljski prvak...


- Ostvarili smo temeljni zadatak, a sad ćemo se boriti za ostvarenje snova. Nije bilo lako, Flora je opet pokazala svoju taktičku snagu, no uspjeli smo ih “probiti” i još jednom pobjedom izboriti plasman u daljnje natjecanje. Nadam se da su se sad i oni koji su nam stalno govorili kako je Flora lagan suparnik uvjerili u suprotno. Srećom, nismo ih slušali, ozbiljno smo se pripremili za utakmicu i zadovoljni se vraćamo u Varšavu - rekao je nakon dvoboja trener Legije, Czeslaw Michniewicz.


U prvom dijelu ovoga dvoboja nije bilo pravih prilika, no igra se rasplamsala u nastavku, pa je omjer udaraca prema vratima na kraju bio 12:9 za Legiju. Istaknimo da je u 66. minuti Flora zatresla mrežu gostiju (Zenjov), no pogodak je bio poništen zbog zaleđa. A minutu potom, stigla je odluka - Juranović je ubacio loptu s desnoga boka, a Rafael Lopes svladao je domaćeg vratara Igonena.

image
Bartosz Kapustka
FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp


Legia u Zagreb dolazi bez jednog od svojih najboljih igrača, ofenzivnog veznjaka Bartosza Kapustke, koji se ozlijedio na prvoj utakmici u Varšavi. Bila je to bizarna ozljeda, postigao je prvi pogodak za svoju momčad već u 3. minuti, proslavljao ga je pred navijačima, nezgodno je doskočio i ozlijedio se, pa je morao napustiti igru već u 5. minuti! Bit će operiran u Berlinu i za njega je ova jesen okončana.


Legia igra u sustavu 3-4-3 i Flora je na obje utakmice često prijetila Poljacima u protunapadima, budući da trojica braniča u posljednjem redu nerijetko ostaju na širokom prostoru. Dinamo je neprijeporno favorit protiv Poljaka, no treba dobro “snimiti” momčad iz Varšave, upoznati joj vrline i mane, te se maksimalno ozbiljno pripremiti za okršaj velikoga uloga.

Dodajmo da u subotu Legia gostuje u Radomu kod Radomiaka, u 2. kolu poljske Extraklase (20 sati).

Linker
26. travanj 2024 09:56