Foto: Damir Krajac/CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

BJELICA I GAVRANOVIĆ PUNI RESPEKTA PREMA SUPARNIKU UOČI GOSTOVANJA U BERNU 'Pokušavamo im naći slabu točku, ali nije lako. Morat ćemo biti perfektni'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. kolovoz 2018. 22:16

Na službenoj presici uoči Dinamove prve utakmice play-offa za Ligu prvaka protiv Young Boysa u Bernu (srijeda u 21h) pojavili su se trener Nenad Bjelica i napadač Mario Gavranović.

"Dojam je pozitivan uoči prve utakmice play-offa. Mislim da nam zadnji rezultati daju razlog za optimizam. Imamo na raspolaganju momčad koja je zapravo i iznijela početni dio sezone. Iščekujemo utakmicu spremni, nadamo se dobrom rezultatu i dobrom susretu", rekao je na početku trener Bjelica.

"Oni su najbolja momčad protiv koje igramo u kvalifikacijama. Nadamo se, naravno, ulasku u grupnu fazu elitnog natjecanja. Pokušavamo naći slabu točku Young Boysa, ali nije nam lako. To je iskusna ekipa, imaju jasan stil igre, koncentrirano i organizirano djeluju na terenu. Imaju dobre pojedince i dobri su kao ekipa. Morat ćemo biti perfektni da ostvarimo pozitivan rezultat za uzvrat. Željno iščekujemo susret i nadam se da ćemo dobro parirati domaćinu", dodao je.

Vinkovci, 230518.
Stadion Cibalije.
Utakmica Finala Hrvatskog nogometnog Kupa, 
GNK Dinamo - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Rrahmani, Gavranovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Uslijedilo je pitanje za Gavranovića, dobrog poznavatelja švicarskog nogometa: 'Kako se osjećate prije ove utakmice?'

"Jako se dobro osjećam, vraćam se u formu koju želim. Drago mi je da igramo ovdje, kod mene kod kuće. Dobro ćemo se pripremiti za ovu utakmicu i napraviti na terenu sve što će trener tražiti od nas. Nadamo se da ćemo na kraju slaviti".

*Za koga će navijači iz švicarskih klubova u kojima je igrao Gavranović navijati u play-offu Lige prvaka?

"Mislim da će navijači Lugana i Zuricha navijati za mene jer sam tamo igrao. A drugi vjerojatno za Young Boyse. To je normalno, kao što bi trebalo biti i kod nas, da svi u Hrvatskoj navijaju za Dinamo. I zbog koeficijenta i svega što bi to donijelo Hrvatskoj za budućnost".

Upitan je Gavranović i za mane Young Boysa i tko je favorit u utakmici?

"Mislim da nema favorita u ovom dvoboju. Obje ekipe imaju velike kvalitete, a pričati o manama ne bi bilo dobro niti korektno. Ekipa koja je bila prva s 15 bodova ispred Basela - nije pokazala da ima puno mana. Na nama je da izvučemo što bolje iz nas, odigramo dvije dobre utakmice, a ostalo me manje interesira", objasnio je Gavranović.

Bjelica je na kraju objasnio koja je razina spremnosti njegove momčadi.

"Fizički smo spremni za utakmicu, spremni smo sto posto. Imamo puno novih igrača, 15, sigurno da treba malo vremena da sve uigramo. Ekipa izgleda jako dobro, dečki su jako vrijedni i koncentrirani. Pokušavaju svi izvršiti naše zahtjeve u svakoj utakmici. Svi koji su tu prihvatili su moj način rada i žele raditi momčad. To je najvažnije u filozofiji Nenada Bjelice. Jako mi je drago što su to svi prihvatili jer samo tako možemo ostvariti ozbiljniji rezultat u Europi".

Linker
20. travanj 2024 00:55