Foto: Damir Krajac / CROPIX
DRUŽENJE S NOVINARIMA

BJELICA NE VJERUJE U ŠARENI SASTAV MANCHESTER CITYJA NA MAKSIMIRU 'Čeka nas jedna od najboljih momčadi svijeta!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. prosinac 2019. 19:53

Rijetko je Dinamova press dvorana tako krcata kao što je bila u utorak navečer, praktično se tražio stolac više. Ni protiv Šahtara i Atalante nije medijski interes za trenerske najavio bio toliko. Iako, pitanja za Nenada Bjelicu i nije bilo previše, zapravo, sve se više-manje zna, nema se tu više što novo dodati.

Engleski novinari, pritom, bili su nijemi promatrači, došli su ovdje zbog Guardiole, nije im previše bitno što misli Dinamov trener. Malo su podignuli poglede kad je Bjelica najavio da će u srijedu igrati na pobjedu, no ni to ih nije previše 'uznemirilo'.

- Jedino što nas poboljšava i što nam igra je pobjeda - rekao je odlučno Bjelica te odgovorio na pitanje kakav Dinamo ćemo gledati protiv Cityja.

- Bit će puno lakše biti ofenzivniji pred punim Maksimirom nego na Etihadu i bit će lakše iznenaditi jednu od najboljih momčadi na svijetu uz naše navijače. Moramo odigrati jako dobru utakmicu da bismo pobijedili, mislim da to možemo.

Onda je otkrio još jedan novi problemčić u momčadi, kao da ih već nema dovoljno. No, ne bi to trebalo prerasti u problem..

- Svi koji su ozlijeđeni su i dalje ozlijeđeni, Leovac neće moći igrati, kao ni Kulenović, Andrić, Lešković. Ali svi ostali su spremni. Doduše, Dilaver je imao temperaturu i propustio trening, no on će sigurno biti na raspolaganju.

Kako objasniti Cityjeve slabije igre i rezultate u zadnje vrijeme?

- City ima u prvenstvu probleme, a razlog je veliki broj ozlijeđenih igrača, a k tome imaju ubitačan ritam kao i mi. No, kako je engleska liga ipak kompetitivnija i teža od HNL-a i jasno je da je tamo teže osvajati bodove. To je osnovni razlog zadnjih rezultata.

Stiglo je i pitanje o mentalnom stanju igrača, jesu li njegovi igrači preboljeli poraz od Atalante i 'ono' sa Šahtarom ili će to ostaviti traga na momčadi?

- Mi smo to odavno zaboravili, ne pričamo ni o Varaždinu, a to što je bilo prije mjesec dana o tome pogotovo ne vodimo računa. Želimo dati sve od sebe, ali naravno ovisit će i o njima koliko će nam dopustiti, oni su kvalitetna momča. Međutim, nikakvo vraćanje u prošlost nas ne zanima, nismo takvi ljudi, niti smo takva momčad, razmišljamo samo o ovoj utakmici.

Bjelica u Maksimiru očekuje jaku Guardiolinu postavu.

- Ovo je šesto kolo, nemate više pravo izmijeniti A i B listu, puno će njihovih igrača s B liste igrati juniorsku Ligu prvaka, tamo isto imaju važnu utakmicu. Suprotstavit će Guardiola nama najbolje što ima, osam, devet top igrača i možda dva mlada. Oni će biti jaki, ali očekujemo i jaki Dinamo na terenu, to je ono što želim.

Livaković: Ne zanima me tko će istrčati kod Engleza

Jedan od ključnih igrača Dinama već duže vrijeme je vratar Dominik Livaković, a iako ima svega 24 godine, mladi Zadranin već je sakupio 120 nastupa na vratima "Modrih".

- Svejedno je tko će igrati, s obzirom koliko City ima kvalitetnih igrača. Možda neće biti pet, šest prvotimaca, ali će igrati drugi igrači koji su jednako kvalitetni," kazao je vratar hrvatske vrste i Dinama.

Modri" uoči zadnjih 90 minuta natjecanja po skupinama mogu izboriti plasman u osminu finala Lige prvaka, mogu nastaviti natjecanje u Europskoj ligi, ali i ispasti iz Europe. U elitnom natjecanju "Starog kontinenta" ostaju jedino ako osvoje tri boda protiv Manchester Cityja, a u drugi susret završi neodlučenim ishodom ili pobjedom Atalante.

- Moramo gledati samo sebe i igrati na pobjedu. Međutim, očekuje nas težak posao. Možda će biti malo lakše uz naše navijače," kazao je Livaković koji je karijeru započeo u mlađim uzrastima Zadar otkud je otišao u NK Zagreb.

Linker
16. travanj 2024 09:30