GABRIEL BOUYS/Afp
NETKO SE ZAIGRAO

Blamaža Uefe: Prije utakmice ‘pogurali‘ Real u finale pa brzo shvatili kakav su kiks napravili

Na grafici finala u Istanbulu osvanulo je da će se za trofej boriti Inter i Real Madrid
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 17. svibanj 2023. 21:40

Krovna europska nogometna federacija Uefa odlučila je "pogurati" madridski Real u finale Lige prvaka i na megdan igračima Intera u finalu koje će se igrati na Ataturk olimpijskom stadionu u Istanbulu.

Nisu, doduše, rekli jesu li tako nešto naložili portugalskom sucu Arturu Diasu ili su to naumili napraviti na neki drugi način, no nekoliko sati prije početka uzvratne polufinalne utakmice između Manchester Cityja i Reala, Uefa je objavila grafiku finala u Istanbulu na kojoj je bilo istaknuto da će se za trofej boriti Inter i Real.

image
SCREENSHOT: TWITTER

Bilo je to objavljeno na službenom Twitter računu Uefe. Tvit je u međuvremenu obrisan čime je Uefa priznala da se radi o gafu jer je uz spornu grafiku pisalo "Be there for the final - win tickets now!" uz dodatno obrazloženje: "Finalisti su potvrđeni, scena je postavljena. Odgovorite točno na pet pitanja i imate izglede da idete u Istanbul!"

Dakako da su s pravom najviše konsternirani bili navijači Manchester Cityja koji su već tada počeli puniti tribine Etihada, ali su i odahnuli čim je potvrđeno da je netko u Uefi malo požurio s objavom grafike. Unaprijed je, naime, bila pripremljena i grafika na kojoj su bili grbovi Intera i Cityja.

Linker
26. travanj 2024 14:23