Igrači Milana

 PAU BARRENA Afp
DRUGI PORAZ U LIGI PRVAKA

Boban proturječio treneru i iskritizirao protivnike Dinama: ‘Sat vremena nisu igrali nogomet‘

Fonseca smatra da je zaslužio više na gostovanju kod Bayer Leverkusena
Piše: SNObjavljeno: 02. listopad 2024. 18:29

Odigrali su dva kola u Ligi prvaka, ali nogometaši Milana i dalje gledaju ništicu u rubrici bodova. Nisu Rossoneri u prvoj rundi mogli parirati Liverpoolu na San Siru (1:3), a tek nešto bolje, ali i dalje siromašno, proveli su se u Leverkusenu nasuprot Bayera (0:1).

Nijemci su diktirali tempo i nakon što je Victoru Bonifaceu u prvom poluvremenu opravdano poništen pogodak zbog zaleđa, u drugom je Nigerijac ipak proslavio i regularan u 51. minuti. Rezultat se nije promijenio i u nadolazećih 40-ak minuta, premda je Milan imao pokoji opasan pokušaj, posebice kada je Alvaro Morata glavom promašio poluprazan gol u 82. minuti nakon što se lopta odbila od grede. Trener Paulo Fonseca, koji se ne bi ni nalazio na klupi Milana da prije 10 dana nije pobijedio Inter (2:1), zaključio je da rezultat nije najpravedniji te da je nedostajalo sreće.

image

Alvaro Morata

PAU BARRENA Afp

- Iskreno, rekao bih da ishod nije fer jer smo stvorili nekoliko čistih prilika u drugom poluvremenu. Dvojbeno je i da nam nisu dosudili kazneni udarac, no prije svega želim reći da je moja ekipa igrala dobro protiv snažne momčadi kakva Bayer i jest. Izgubili smo, ali ova utakmica možda mi se i najviše svidjela. Zato je i atmosfera nakon poraza bila čudna - zaključio je Fonseca.

Kasnije je Zvonimir Boban kao stručni komentator Sky Sporta prokomentirao ogled u studiju te kontrirao riječima Portugalca. Smatra da je njegov nekadašnji klub dvije trećine utakmice odigrao loše.

- Ne slažem se s menadžerovom analizom. Bayer je dominirao sat vremena, Milan je uspio preuzet kontrolu tek nakon pogotka. Da, utakmica je bila čudna, ali ne bih ju nazvao tako dobrom kako navodi Fonseca. Milan se, dakle, tek nakon pogotka psihički oslobodio i ohrabrio napraviti nešto ofenzivno. Međutim, prvih 60 minuta morali su se braniti, nisu ni igrali nogomet. Ne radi se tu o lošoj sreći, Bayer je zaslužio tri boda na temelju prvih sat vremena utakmice - poručio je Boban.

image

Paulo Fonseca

PAU BARRENA Afp

Milan će u narednim dvobojima Lige prvaka tražiti bodove protiv Club Bruggea, Real Madrida, Slovan Bratislave, Crvene Zvezde, Girone i Dinama. Nije to previše zahtjevan ždrijeb, Paulo Fonseca neće imati opravdanja izostane li iz top 16.

Linker
04. listopad 2024 10:42