DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ŠTO SVE PROPUŠTA...

Bolan udarac za Dinamo na početku sezone: Evo koliko dugo neće biti kapetana Arijana Ademija!

Nakon jedne dodane lopte samo je legao na travnjak i pokazao klupi da ga se mora zamijeniti
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. srpanj 2021. 07:16

Kako je izgledalo, dobro je završilo. Riječ je o ozljedi Dinamovog kapetana Arijana Ademija. Istu je zaradio na utakmici s Omonijom u okviru 2. pretkola Lige prvaka u utorak.

Saznali smo da će Ademi s terena izbivati otprilike tri tjedna. Što znači da će redom propustiti utakmice s Hrvatskim dragovoljcem u HNL-u, pa uzvrat s Omonijom u Nikoziji, nakon toga derbi s Rijekom u Maksimiru, te prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka ako se Modri tamo plasiraju, odnosno, ako zadrže prednost iz prve utakmice protiv ciparskog prvaka.

Vjerojatno ga neće biti u kadru niti za ogled s Istrom 1961 koji se igra 7. kolovoza u Puli, a mogao bi se vratiti na travnjak na uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka koja je na programu 10. kolovoza... Naravno, opet uz ogradu - “ako Dinamo preskoči Omoniju”.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Jučer poslijepodne su završile dijagnostičke pretrage, koje su pokazale da Ademi ima manje oštećenje na mišiću desne noge. Klupska medicinska služba započela je s procesom rehabilitacije i fizikalne terapije, a ovisno o tijeku tog procesa definirat će se točno vrijeme povratka kapetana u trenažni proces. Zasad je procjena da će oporavak trajati kako smo spomenuli, oko tri tjedna. Arijan Ademi jučer se osjećao mnogo bolje.

Kao što vjerojatno znate, u utorak je nakon jedne dodane lopte samo legao na travnjak i pokazao klupi da ga se mora zamijeniti. Utrčala je liječnička služba, nekoliko minuta se zadržala na travnjaku, Arijan se nekoliko puta primio za glavu, onako sa strane je izgledalo da je ozljeda mnogo teže prirode nego se pokazala. Obično su najteže ozljede one kad igrači iz čista mira zalegnu na teren. Srećom, ovoga puta nije bilo tako. Ademi je jučer obavio ne jednu, nego dvije dijagnostičke pretrage, jer su se u plavom domu željeli do kraja uvjeriti da ozljeda nije teže prirode, odnosno, da će ga uskoro opet imati na raspolaganju. Jasno, svi znamo koliko Ademi znači za današnju Dinamovu momčad, svaki njegov izostanak ogromni je hendikep.

Kad se, pak, radi o Luki Ivanušecu, koji je također napustio travnjak protiv Omonije nakon nešto više od sat vremena igre, tu su stvari posve u redu. Hrvatski reprezentativac je dobio jak udarac koji mu je izbio zrak iz pluća, nije mogao doći do daha, pa liječnička služba ništa nije željela riskirati, te ga je odmah povukla s terena. Ivanušec se već nakon utakmice osjećao bolje, a jučer već sasvim dobro. Ipak, za očekivati jest da ga Krznar neće koristiti u petak kad Modri gostuju kod Hrvatskog dragovoljca, on bi se trebao vratiti u sastav na uzvratnoj utakmici protiv Omonije sljedeći tjedan.

Linker
24. travanj 2024 07:33