PAUL ELLIS Afp
‘REZERVIRALI SMO SI KARTU‘

Brazilac objasnio pobjednički gol: ‘Prvo sam mislio dodati...‘, Villarreal se na kraju ponio džentlmenski

Plasman u finale LP prokomentirali su strijelac Fabinho i jedan od najzaslužnijih Alexander-Arnold
Piše: SNObjavljeno: 04. svibanj 2022. 00:05

Nakon 2-0 u prvoj utakmici, nogometaši Liverpoola slavili su i u polufinalnom uzvratu kod Villarreala s 3:2, čime su se plasirali u finale Lige prvaka, kojem je domaćin Pariz 28. svibnja.

Nakon velikog trijumfa oduševljen je bio jedan od boljih pojedinaca Trent Alexander-Arnold:

"Nismo si ni najmanje olakšali ovaj prolaz u finale. Bilo je vrlo teško. Igrali su iznimno dobro u prvome dijelu. Mi smo se regrupirali u nastavku, bacili sve karte u napad i došli do rezultata koji smo priželjkivali. Očekivali smo da će nam biti teško u startu, no ponekad jednostavno ne ide sve onako kako se zamisli. Na kraju smo slavili i rezervirali si kartu za pariški Park prinčeva."

image

Ibrahima Konate i Trent Alexander-Arnold

PAUL ELLIS Afp

Posebno je raspoložen bio strijelac trećega pogotka vrijednoga preokreta, Brazilac Fabinho:

"Dali su sve od sebe u prvome poluvremenu. Međutim, u nastavku smo mi kontrolirali događaje na travnjaku. Postigli smo tri gola, a možda smo mogli i četvrti. No, zadovoljni smo, pa u finalu smo!", blistao je Fabinho pa objasnio pogodak:

image

Mohamed Salah i Fabinho

PAUL ELLIS Afp

"Prvo sam namjeravao dodati, ali mi se učinilo da je Mane u ofsajdu. Zatim sam u sekundi promijenio mišljenje i opalio - pokazalo se to kao najbolja opcija. Zaista sam sretan zbog toga gola!"

Kapetan Virgil van Dijk mogao bi ove sezone podići pobjednički pehar, ali svjestan je koliki su težak put prošli do finala:

"Bila je to teška utakmica. Prvo poluvrijeme moramo zaboraviti što je prije moguće. Uopće nismo dolazili do lopte. Rani pogodak nas je paralizirao, a njima je dao vjetar u leđa. Morali smo biti vrlo, vrlo strpljivi i vrebati svoju šansu. Drugo smo poluvrijeme odigrali besprijekorno, rekao bih. Vratili smo posjed najbrže što smo mogli, a oni više nisu bili u stanju pratiti naš tempo. Bila je to zaslužena pobjeda kada se uzme u obzir što smo napravili u nastavku. Mislim da smo pokazali koliko zaista želimo doći do finala!"

Napadač Žute podmornice Gerard Moreno ugradio je dva gola i tri asistencije u ovosezonskoj Ligi prvaka:

"Moramo biti ponosni na ovo što smo napravili jer smo vjerovali i davali sve od sebe uistinu do posljednjeg sučeva zvižduka. Igrali smo čudesno u prvome poluvremenu - možda i najbolje dosad. Nismo izgubili gotovo nijedan duel, a cijelo nam je vrijeme dolazila ogromna podrška s tribina. Svi su u klubu ponosni na ovaj podvig, na cijelu ovu sezonu.

Villarreal se na kraju ponio džentlmenski i čestitao Liverpoolu u velikom stilu:

"Sretno dalje! Redsi, fantastična ste momčad!"

Linker
24. travanj 2024 05:10