Osimhen i Kvarchelija slave pogodak protiv Eintrachta

 Revierfoto/Imago Sportfotodienst/Pprofimedia
TURBO NAPOLI

Briljantna večer Kvaradone i Osimhena. U Frankfurtu su potvrdili zašto zajedno vrijede skoro 300 milijuna eura

Gruzijac i Nigerijac donijet će nevjerojatne novce u blagajnu kluba iz Napulja
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 22. veljača 2023. 07:47

Napoli igra fantastično, prošao je kroz Frankfurt uvjerljivo, poigravajući se s domaćim Eintrachtom koji može biti sretan što je utakmica završila samo 2:0 za goste iz Napulja. Napoli ima pregršt sjajnih igrača, ali dvojica mladića već su mjesecima na radaru najvećih momčadi svijeta. Jedan je Hviča Kvarachelija (22), a drugi Victor Osimhen (24). Evo dvije njihove "sličice" iz utakmice protiv Eintrachta.

"Kvaradona" je u Frankfurtu ponovno zadivio svijet. Napolijev krilni nije mario za promašen jedanaesterac u prvom poluvremenu. Gruzijska zvijezda Napolija i dalje je prepuna samopouzdanja, a u pobjedi protiv Eintrachta izvukao je iz svog repertoara prekrasnu asistenciju u Di Lorenzovoj 2:0 pobjedi nad Eintrachtom. Gruzijac je bio blokiran, leđima okrenut, a onda je pokazao svoju nogometnu inteligenciju i sjajno petom asistirao Di Lorenzu za krasan gol.

Kvarachelija u 25 nastupa za Napoli ima fantastičnih 12 golova i 15 asistencija, uz igre su još dojmljivije od brojki. Nema sumnje da će mladi Gruzijac na ljeto biti jedna od najvećih meta na tržištu, premda još uvijek Napoli nije sklon prodati ga. Međutim, znamo kolika je moć novca.

Cijena? Ako je Enzo Fernandez otišao u Chelsea za 130 milijuna eura, onda Kvarachelija vrijedi barem 150 u startu.

image
MARCO BERTORELLO/Afp

Victor Osimhen vjerojatno će na ljeto napustiti Napoli. Ugovor mu traje do ljeta 2025., a Napoli ne može konkurirati bogatim ponudama koje nigerijski napadač već ima na stolu. Zna se da je Chelsea ponovi prvi u redu...

Chelseajeva ikona Glenn Hoddle ostao je impresioniran igrom nigerijskog napadača u Frankfurtu. Osimhen je ušao je utakmicu ​u sjajnoj formi, nakon što je zabio u sedam uzastopnih utakmica u talijanskom prvenstvu. I dokazao je briljantnom igrom, posebno u prvom poluvremenu, zašto je jedan od najpoželjnijih napadača na svijetu.

"Njegova želja da se upiše u strijelce i zabije kad god postoji imalo prostora za gol - izgleda impresivno. Ima takav tempo i sposobnost da uđe iza leđa braniča da to često izgleda neobranjivo. Svaki branič će vam reći da mrzi ako čuva suparnika koji im stalno lebdi uz rame, a onda samo nestane. Osimhen to radi svaki put. I usput radi sjajan pritisak na suparničku obranu. On je vrhunski, vrhunski igrač. Nadajmo se da će moći gledati i u Premier ligi. Bilo bi lijepo vidjeti na engleskim terenima", zaključio je Hoddle.

image
DANIEL ROLAND/Afp

Osimhen je u 24 utakmice za Napoli u ovoj sezoni zabio 20 golova uz četiri, čime je izjednačio svoj najbolji učinak u jednoj sezoni otkako je postao profesionalac. A tek je veljača... Cijena? Ispod 120 milijuna neće ići.

A Napoli uživa. Kvarachelija i Osimhen donijet će nevjerojatne novce u klupsku blagajnu. No, dok su još u Napulju, treba uživati u onome što pružaju na terenu. Treba uživati u onome što pruža kompletan Napoli. Čija sezona iz snova izgleda sve upečatljivije. Serie A već je osvojena, a kako Napoli igra tko se smije kladiti protiv njega i u Ligi prvaka?

Linker
20. travanj 2024 08:44