JESSICA TAYLOR Afp
ESKALACIJA KROJI SEZONU

Britanski premijer lupio ‘šakom o stol‘: ‘Nema šanse da se finale LP održi u zemlji koja napada suverene države‘

Sve je jasnije da će eskalacija sukoba između Rusije i Ukrajine ostaviti posljedice i na nogometnoj sezoni
Piše: Vladimir Zrinjski/JLObjavljeno: 23. veljača 2022. 09:07

Nakon što su se pojavile informacije da bi Uefa mogla oduzeti Sankt Peterburgu finale Lige prvaka, Europsku je nogometnu federaciju u toj namjeri čvrsto podržao Boris Johnson.

U govoru u parlamentu, britanski je premijer poručio da Vladimir Putin "vodi Rusiju u katastrofu" te da će zbog toga snositi posljedice sankcija koje im se spremaju "osiromašiti i izolirati zemlju".

- Nema šanse da se nogometni turniri održavaju u Rusiji koja napada suverene države - poručio je Johnson.

Na istom je tragu i ministrica kulture, medija i sporta Nadine Dorries, koja je rekla da je "ozbiljno zabrinuta zbog održavanja sportskih događaja u Rusiji".

- Nećemo dopustiti predsjedniku Putinu da iskorištava velike svjetske događaje kako bi legitimizirao svoju ilegalnu invaziju u Ukrajini - istaknula je Dorries, dok je bivša ministrica Tracey Crouch pozvala Uefu da "momentalno premjesti finale Lige prvaka sa stadiona Gazprom Arena".

Britanski mediji citiraju izvore iz Uefe koji su potvrdili da Aleksandar Čeferin i društvo već traže novog domaćina utakmice koja se igra 28. svibnja. Posljednja su dva finala, podsjećamo, zbog pandemije covida-19 prebačena u Lisabon.

Linker
26. travanj 2024 07:40