FRANCK FIFE Afp
CRNI NIZ

Brojke potvrdile krizu u Parizu, nakon novog udarca oglasio se i Mbappe: ‘Novi je ovo nogomet...‘

‘Moramo zapamtiti kraj, lovimo zaostatak, ali smo vidjeli da smo u stanju dovesti ih u probleme‘
Piše: SNObjavljeno: 14. veljača 2023. 23:53

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Bayern je u Parizu pobijedio PSG s 0:1. Treći je to uzastopni poraz za Parižane nakon ligaškog udarca kojeg im je zadao Monaco, kao i onog iz Kupa koji je djelo Igora Tudora i njegovog Marseillea.

Neke brojke koje danas vežemo uz PSG zvuče pomalo nevjerojatno. Ranije spomenuti crni niz Parižani su doživjeli prvi put od 2020. godine, a u 2023. su već upisali pet poraza, odnosno jedan više nego u cijeloj 2022. godini.

Nakon skoro pa pune dvije godine francuski je velikan izgubio domaću utakmicu. Pogodak Kingsleyja Comana okončao je njegov niz neporaženosti na Parku prinčeva koji se protegnuo na čak 40 utakmica.

Nakon utakmice u utorak kratko se za Canal + oglasio Kylian Mbappé:

- Moramo zapamtiti kraj, lovimo zaostatak, ali smo vidjeli da smo u stanju dovesti ih u probleme. Potrebno je da svi naši igrači budu zdravi, da odemo tamo, pobijedimo i izborimo prolaz.

Postojala je mogućnost da uopće ne zaigra na Parku prinčeva.

- Bilo je komplicirano, nepredvidivo... Nisam trebao igrati, želio sam pomoći prijateljima, unijeti energiju... Pokušali smo sve, radili dan i noć i uspio sam odigrati dio utakmice. Nije to ono što sam želio, ali ponekad moraš biti zadovoljan onime što možeš. A danas sam mogao samo to. Moj poništeni pogodak? Novi je ovo nogomet, tu je VAR... - kaže Mbappé koji je u igru ušao u 57. minuti.

OGLASILI SE NAGELSMANN I SOMMER

Svoj sud o srazu na Parku prinčeva dao je i trener Bayerna Julian Nagelsmann.

- Igrali smo jako dobro u prvih 25 minuta. Malo nas je iznenadilo koliko smo držali loptu u našem posjedu, nismo očekivali da će PSG biti tako pasivan. Bilo je to dobro prvo poluvrijeme. U nastavku smo sjajno krenuli, a poslije toga su se stvari malo izjednačile. Doduše, dvije njihove prave prijetnje bile su iz zaleđa – kazao je Nagelsmann.

Na Bayernovim vratima u Ligi prvaka je debitirao Yann Sommer koji je stigao iz Borussije Mönchengladbach kao zamjena za ozlijeđenog Manuela Neuera.

- Imali smo utakmicu pod kontrolom u prvom poluvremenu, ali smo pokazali nešto više nakon odmora. Malo smo bliže četvrtfinalu nego prije, ali uzvratna utakmica neće biti šetnja, čeka nas težak posao – izjavio je švicarski reprezentativac. (gčm)

Linker
06. svibanj 2024 13:09