LLUIS GENE Afp
VELIKI PROBLEM

Brutalna istina ‘preporođene‘ Xavijeve Barcelone! Jedna stvar bi Katalonce mogla koštati Lige prvaka

Ogroman je Barcin problem što je Xavijev dolazak obnovio iluziju "barcelonizma"
Piše: Nikola Lipovac/JLObjavljeno: 24. studeni 2021. 09:16

Xavijev debi na Barceloninoj klupi rezultatski je završio bez pogodaka, čime je Benfica ostala u igri za drugo mjesto, jer zaostaje dva boda, a u posljednjem kolu dočekuje kijevski Dinamo, dok će Katalonci na noge moćnom Bayernu. No, bitnije od rezultata "katalonskog ponosa" je igra; ovu sezonu ionako su i najžešći navijači otpisali što se trofeja tiče...

Analitičar madridske Marce "osudu Barcelone" vidi u problemu s napadačima, nakon odlaska Messija i Griezmanna te srčanih problema Agüera. "Blaugrana" je u skupini Lige prvaka zabila samo dva gola, a ima sedam bodova. Doista, neobično je vidjeti tablicu skupine E: 1. Bayern 15 (19-3), 2. Barcelona 8 (2-6), 3. Benfica 5 (5-9) i 4. Dinamo (K) 1 (1-9).

Ogroman je Barcin problem što je Xavijev dolazak obnovio iluziju "barcelonizma". On jest poboljšao igru i oporavio neke igrače koji su prije lutali terenom, ali da bi uspio razriješiti Barcelonin "mit" zabrinjavajuće nedostaju golovi. Nakon ovih 0-0 Barca je osuđena da joj budućnost u Ligi prvaka ovisi o nadmetanju u Münchenu.

image
LLUIS GENE Afp

Podsjeća Marca da se bivši trener Ronald Koeman u gotovo svakom intervjuu, konferenciji za medije ili javnom nastupu žalio na nedostatak strijelca. Istina je brutalna: dva gola u pet utakmica u Europi i 20 u 13 kola španjolskog prvenstva. Barca je tek sedma po zabijanju u La Ligi. "Nulu" su Katalonci "upisali" u Lisabonu i s Bavarcima doma, a jedina dva gola zabili u dvostrukom okršaju s Ukrajincima, po jedan u svakom (Pique i Ansu Fati).

Bez novca se ne može dobiti golgetera, a Memphis Depay nije taj. Najbolji je strijelac ove momčadi sa sedam pogodaka, ali tri su mu s bijele točke, a dva još iz 1. kola prvenstva. Nizozemac ne isporučuje u važnim utakmicama, "propustio" je Benficu na Nou Campu i Da Luzu.

image
LLUIS GENE Afp

Sljedeći na listi klupskih strijelaca je Ansu Fati s četiri pogotka u četiri nastupa. Velika je on napadačka nada, ima sam 19 godina i zadužio je Messijev dres s brojem 10, ali nedostaju pogoci igrača sredine terena, jer ostali napadači u kadru, Braithwaite i Luuk de Jong upitne su kvalitete, a Danac je sa samo dva gola treći klupski strijelac.

Čak 14 igrača nije zabilo nijedan gol! I to nogometaši poput Frenkieja De Jonga, Gavija ili Nica Gonzalesa, koji zadnjih tjedana igraju, ali ne zabijaju. Vrlo im je malen učinak u napadu za momčad koja bi trebala pretendirati na naslove. Rješenje je u zimskom prijelaznom roku, ali na vidiku nema privlačnih rješenja nit' je Barcelona "puna kao brod" da bi mogla kupiti koga želi, kao nekad. Ovaj problem mogao bi koštati Katalonce "proljeća u Ligi prvaka" ove sezone, a tek će se vidjeti koliko će se odraziti u ostalim natjecanjima, zaključuje Marcin komentator.

Linker
18. travanj 2024 17:28