LLUIS GENE Afp
UTAKMICA ZA POVIJEST

FOTO: Camp Nou je gorio! Oboren je svjetski rekord, nogometašice Barcelone igrale pred 91.648 gledatelja

Wolfsburg u ovakvoj atmosferi nije imao nikakve šanse u polufinalu Lige prvaka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. travanj 2022. 21:41

Ako već muškom sastavu baš i ne ide najbolje, tu je ženska postava europskog nogometnog velikana Barcelone. Ne samo da su Katalonke u petak navečer pomele Wolfsburg (5:1) u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka, već su oborile i svjetski rekord. Dobro, nisu to učinile baš one, već mahom njihovi navijači.

Naime, na utakmici je bilo prisutno 91.648 gledatelja, što je novi planetarni rekord u posjeti na jednoj utakmici ženskog nogometa. Da se razumijemo, Barca i njen Camp Nou i ranije su držali taj rekord, samo što je on ovoga puta dodatno podebljan i nadmašen.

Wolfsburg, prvakinje Europe iz 2013. i 2014. godine, do današnje utakmice imao je perfektan međusobni omjer s Barcelonom od tri pobjede u tri dvoboja, bez primljenog pogotka. No, danas su ih inkasirali čak pet, i to prva četiri do 38. minute dvoboja. Zabijale su Bonmati, Hansen, Hermoso i Putellas, smanjila je Roord u 70., ne bi li pet minuta prije kraja na konačnih 5:1 postavila Alexia Putellas svojim drugim zgoditkom.

Barcelona je tako na rasprodanom stadionu ugrabila veliku prednost koju će pokušati sačuvati u uzvratu u Njemačkoj. Na stolu je obrana titule osvojene 2021. godine, a u finalu će, ako do kraja ovjere plasman u isto, igrati protiv boljeg iz francuskog okršaja između Lyona i PSG-a.

Ne preostaje nam ništa drugo nego pogledati u par fotografija atmosferu s Camp Noua, koji je ovoga puta bio rasprodan, i to zbog Barceloninih navijača, što u posljednje vrijeme nije slučaj kada igraju nogometaši...

image
LLUIS GENE Afp


image
LLUIS GENE Afp


image
LLUIS GENE Afp


image
LLUIS GENE Afp


image

A screen shows a new world record crowd of 91,648 in a women's match during the UEFA Women's Champions League semi-final first-leg football match between FC Barcelona and VfL Wolfsburg at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 22, 2022. (Photo by LLUIS GENE/AFP)

LLUIS GENE Afp

Linker
25. travanj 2024 06:24