MARCO BERTORELLO Afp
ŽIVOT U SUDAČKOJ NADOKNADI

‘Čarobni trenuci, čarobnog igrača‘ Svi su oduševljeni Ronaldom: ‘On je za nas poput Michaela Jordana‘

Nikada ne odustajemo i to je dobar rezultat za nas - rekao je Ronaldo nakon utakmice
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. studeni 2021. 07:23

Oni nešto stariji na spomen Olea Gunnara Solskjaera sjetit će se prvo finala Lige prvaka 1999. na Camp Nouu. I 95. minute, ubačaja u šesnaesterac Bayerna gdje se Norvežanin sjajno snašao, Kahn nije imao šanse. Jedan od najvećih golova u povijesti Uniteda, za pobjedu (2:1) i europski naslov. Samo dvije minute ranije zabio je za 1:1 Teddy Sheringham, momci s Old Trafforda pokvarili su već 'zakaparenu' proslavu Bavaraca, u jednom od najlegendardnijih finala Lige prvaka u povijesti.

I, kao da je od tog dana sudačka nadoknada Solskjaerova sudbina. Iako ga na Otoku već mjesecima smjenjuju, a on se uvijek pojavi na klupi u idućoj utakmici, da nema dodanog vremena, vjerojatno bi dosad ipak bio bivši. A naravno, zasluge za to što nije, najviše idu na račun Cristiana Ronalda. Dakle, United, koji u Premiershipu pomalo 'kašlje', u Ligi prvaka drži vrh skupine sa sedam bodova. Pobjedu protiv Villarreala (2;1) donio je Ronaldo u 95. minuti. Bod protiv Atalante u Bergamu, ha, opet Ronaldo, golovima u nadoknadi prvog i nadoknadi drugog poluvremena. Na Old Traffordu Atalanta je imala 0:2, ali Ronaldo, ovaj put malo prije nadoknade, u 81. minuti zabio za 3:2. Eto, tko zna gdje bi danas doista bio Solskjaer da mu nije sjajnog Portugalca i sudačke nadoknade.

image
MARCO BERTORELLO Afp

'Čarobni trenuci, čarobnog igrača', 'Spasitelj Manchester Uniteda', 'Netko je rekao da ga ne treba vraćati? Koja glupost'... samo su neki od naslova u engleskim medijima nakon Ronaldove sjajne večeri u Bergamu. Još jedne od takvih. A sam Solskjaer također se naklonio portugalskom geniju, shvaćajući, očito, da ga samo on drži na klupi Uniteda.

- Igrate za Manchester United ili Chicago Bullse, jer možete smisliti ove trenutke. Siguran sam da Chicago Bullsima nije smetalo što imaju Michaela Jordana. I takav je za nas Cristiano. Ako postoji netko kome želite pružiti priliku u posljednjoj minuti - i to tešku priliku - onda je to Cristiano. Ta tehnika na voleju je jednostavno nevjerojatna. Svi imamo svoje uloge i odgovornosti, a on je za nas vođa i zabija golove. Postaje sve bolji i bolji - kazao je Solskjaer.

image
MARCO BERTORELLO Afp

Naravno, 'The Sun' nije propustio uz tu priču staviti naslov 'The Last Chance', slično imenu dokumentarca o Jordanu i Bullsima 'The Last Dance' jasno aludirajući da se Solskjaeru i dalje trese klupa, ali je dobio još jednu priliku. Opet zadnju.

A što je nakon svoje briljantne izvedbe kazao Cristiano Ronaldo?

- Vjerovali smo do kraja, pomogao sam svojoj momčadi da osvoji jedan bod, jako sam sretan. Nikada ne odustajemo i to je dobar rezultat za nas. Imali smo malo sreće na kraju da sam taj zabio gol, ali to je nogomet. Moramo se prilagoditi jedni drugima, trebat će nam malo vremena. No, siguran sam da ćemo s vremenom i biti bolji - rekao je Ronaldo.

Linker
20. travanj 2024 11:50