CRISTINA QUICLER Afp
PREDNOST ZA ‘BLUESE‘

Chelsea se oporavio od šoka u Premiershipu i stigao do lijepe prednosti, Mount i Chilwell strijelci

Nogometaši Chelseaja su sa 2:0 pobijedili Porto u prvoj četvrtfinalnoj utakmici LP
Piše: HinaObjavljeno: 07. travanj 2021. 22:58

Golove za "Bluese" u čijem sastavu je Mateo Kovačić igrao do 90. minute, zabili su Mason Mount (32) i Benjamin Chilwell (85).

Uzvratna utakmica je 13. travnja ponovo u Sevilli.

Bila je to utakmica u kojoj je Porto dominirao, a Chelsea postizao golove. Također, 'Blusei' su se pobjedom oporavili od iznenađujućeg 5:2 domaćeg poraza od West Bromwich Albiona u Premiershipu prošlog vikenda.

Prvi su zaprijetili domaćini, u 12. minuti pucali su Luis Diaz i Mateus Uribe, međutim nisu bili precizni. U trenucima Portove dominacije, Chelsea je iz svog prvog udarca na utakmici stigao do vodstva, a pogodak je postigao Mount u 32. minuti.

GOL MOUNTA POGLEDAJTE GOL - OVDJE.

"Blusei" su imali sjajnu priliku u 48. minuti, Mount je asistirao Timu Werneru koji je pucao glavom iznad gola.

Tri minute kasnije zaprijetio je Marega, ali je Mendy obranio njegov udarac. U 57. minuti pokušao još jednom je pokušao Diaz, ali je njegov udarac s ruba šesnaesterca prošao kraj desne stative.

U 72. minuti domaćin je tražio jedanaesterac nakon što je Moussa Marega pao nakon duela, ali je slovenski sudac Vinčić samo odmahnuo rukom.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika gosti su riješili u 85. minuti kada je Chilwell zabio za 2-0.

GOL CHILWELLA POGLEDAJTE OVDJE.

Porto lovi prvo polufinale nakon 2004. kada je pod vodstvom Jose Mourinha osvojio drugi europski naslov. Zanimljivo, u osam dosadašnjih pokušaja u četvrtfinalima, Porto je prošao dalje samo dva puta, a oba puta je osvojio europski naslov (1987, 2004).

S druge strane Chelsea je u svom desetom četvrtfinalu, a do sada je londonski sastav sedam puta prošao dalje

Linker
19. travanj 2024 16:40