PAUL ELLIS Afp
TU JE SVE POČELO

City je izdominirao Leipzig, ali engleske ikone ogorčene su zbog jedne odluke: ‘Ovo je gomila sra*a‘

‘Sudac je ovdje vidio nešto što se nije ni dogodilo, čak ni igrači nisu tražili kazneni udarac‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 14. ožujak 2023. 23:42

Manchester City je s 7:0 potopio RB Leipzig na Etihadu i nanio im najteži poraz u povijesti kluba. Građani su dominirali od početka susreta, a prvi pogodak došao je iz jedanaesterca u 22. minuti kojega je realizirao Erling Haaland, nakon što je VAR procijenio da je branič Leipziga Benjamin Henrichs igrao rukom u kaznenom prostoru nakon što je iza njega bio Rodri. Uslijedio je potop koji je rezultirao time da je City prošao u četvrtfinale s ukupnim rezultatom 8:1.

Međutim, upravo su se zbog te ruke, engleske nogometne legende podigle na noge. Rekorder po broju golova u engleskoj Premier ligi, Alan Shearer na svojem je Twitter profilu situaciju prokomentirao, između ostalog, i uz riječi - "gomila sra*a".

O spomenutom jedanaestercu pričalo se i u studiju BT Sporta na poluvremenu, Rio Ferdinand i Nedum Onuoha također su izrazili svoju frustraciju dosuđenim penalom i okrivili nogometno pravilo igranja rukom.

- Nije mi jasno zašto je po pravilima ovo igranje rukom, igrač nije ni vidio loptu kad ga je pogodila. Sudac je poklonio jedanaesterac igračima Cityja koji se uopće nisu obazirali na taj trenutak, nisu ni tražili kazneni udarac - rekao je Ferdinand.

Bivši branič Cityja, Onuoha, dodao je:

- Nije nešto što sam mislio da je ozbiljno. Henrichsa je lopta jedva dotaknula, ne znam što je to sudac vidio. Nije bilo povlačenja Rodrija, tako da mislim da ovdje nije bilo sporne situacije. Sudac je ovdje vidio nešto što se nije ni dogodilo.

Nakon, kako su analitičari rekli, spornog jedanaesterca, uslijedio je show Erlinga Haalanda koji je zabio još u 24., 45., 53. i 57. minuti dok su se Gündoğan (49) i De Bruyne (90+2.) također upisali u strijelce.

Linker
05. svibanj 2024 02:25