DANIEL LEAL Afp
KLJUČAN OKRŠAJ

Conte ima pregršt problema, a Vatreni u ‘utakmici istine‘ starta od 1. minute i to na svojoj omiljenoj poziciji?

Conteova velika dvojba je hoće li početi sa sustavom 3-5-2 ili će igrati svoj omiljeni 3-4-3
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. studeni 2022. 10:18

Ivan Perišić večeras bi u Marseilleu trebao biti jedan od ključnih igrača Tottenhama. I po mnogim najavama po prvi će put otkako se priključio momčadi iz Londona zaigrati na svojoj najomiljenijoj poziciji - na lijevom krilu. I to od prve minute. Do sada je na toj poziciji odigrao samo protiv Fulhama u Premier ligi, ali samo u zadnjih osam minuta koliko je proveo na terenu.

Tottenham ima velikih problema. Richarlison i Dejan Kuluševski su jako važni krilni igrači Tottenhama, ali su zbog ozljeda izvan stroja za večerašnju "utakmicu istine" s Marseilleom. Naravno, na klupi neće sjediti trener Antonio Conte koji je na zadnjoj utakmici dobio crveni karton.

image
ELLI BIRCH/IPS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Cristian Romero također će sjediti na klupi u posjetu južnoj Francuskoj, propuštajući treću utakmicu od posljednje četiri, jer se i dalje bori s umorom mišića.

Conteova velika dvojba je hoće li početi sa sustavom 3-5-2, s Oliverom Skippom ili Yvesom Bissoumom u veznom redu, ili će igrati svoj omiljeni 3-4-3, možda čak i s Lucasom Mourom na desnom krilu.

Postoji doduše opcija da Perišić ipak zaigra na poziciji bočnog napadača, posebno ako prevagne sustav 3-5-2. Kako god, Englezi ga vide kao startera. A Perišić još uvijek čeka svoj prvi gola u Tottenhamu. Za sada je upisao u 17 utakmica - u većini nije bio starter - šest asistencija, što je odličan učinak. Hoće li prvijenac zabiti baš protiv svog zemljaka Tudora?

Predviđeni sastav Tottenhama (3-4-3): Lloris - Sanchez, Dier, Lenglet - Doherty, Bentancur, Bissouma, Hojbjerg - Son, Kane, Perišić.

Linker
25. travanj 2024 13:58